Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron va ajunge în iunie la Londra pentru conferi oraşului Legiunea de Onoare

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele Emmanuel Macron va ajunge în luna iunie la Londra pentru conferi oraşului Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincţie acordată de statul francez, potrivit AFP, scrie news.ro.

Într-o scrisoare deschisă publicată sâmbătă de The Times of London, Macron a transmis: „Dragi proeteni britanici, părăsiţi Uniunea Europeană, dar nu părăsişi Europa”.

În 2020 se împlinesc 80 de ani de când generalul Charles de Gaulle a ţinut dramaticul discurs la Londra, în care îi îndemna pe francezi să reziste în faţa ocupaţiei naziste în timp ce aşteptau ajutorul britanicilor şi americanilor.

Citește și: Britanicii şi-au urat 'Brexit fericit!' în piaţa de lângă Parlament; Nigel Farage a fost primit ca un star rock

„Francezii ştiu ce datorează britanicilor, care au permis ca republica noastră să trăiască. Vin la Londra în iunie pentru a oferi oraşului Legiunea de Onoare, în semn de omagiu pentru imensul curaj a unui ţări întregi şi unui popor”, a mai scris Macron.

Preşedintele francez a adăugat în scrisoare că „Marea Britanie a fost un jucător central în Proiectul European, un jucător mult mai influent decât şi-au imaginat deseori chiar britanicii”.

Macron a recunoscut că incertitudinile din jurul Brexitului sunt departe de a fi lămurite. „Nu vom putea permite ca între noi să se dezvolte o concurenţă nocivă”.

Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană pe 31 ianuarie, după 47 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.