Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron va efectua prima sa vizită oficială în Japonia

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va efectua săptămâna viitoare, înaintea summitului G20, prima sa vizită oficială în Japonia, cu obiectivul de a "consolida relaţiile de prietenie" dintre cele două ţări, a anunţat marţi executivul nipon, citat de agenţia EFE potrivit Agerpres.

Liderul francez va vizita Japonia împreună cu soţia sa, Brigitte Macron, în zilele de 26 şi 27 iunie.

Emmanuel Macron se va întâlni cu prim-ministrul nipon, Shinzo Abe, şi cu împăratul Naruhito şi soţia sa, Masako, a informat într-un comunicat ministerul japonez al Afacerilor Externe.

"Sperăm că această vizită va servi deschiderii unei noi etape în relaţia specială dintre cele două ţări, iar în acelaşi timp vom colabora pentru ca summitul G20 să fie un succes", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt adjunct al executivului de la Tokyo, Yasutoshi Nishimura.

După vizita oficială, Macron va pleca spre Osaka unde va participa la summitul G20 care va avea loc pe 28 şi 29 iunie. În timp ce Japonia deţine în prezent preşedinţia rotativă a Grupului celor 20, Franţa găzduieşte în acest an reuniunile G7.

În cadrul întâlnirii de la Tokyo, dinaintea summitului, Abe şi Macron intenţionează să convină asupra unui plan cincinal de cooperare în domenii precum dezvoltarea infrastructurii şi securitate maritimă, potrivit unor surse guvernamentale citate de agenţia de ştiri japoneză Kyodo.

Strategia va include un program de asistenţă financiară pentru proiecte de infrastructură în ţări în curs de dezvoltare, precum şi schimbul de resurse în materie de apărare şi domeniul aerospaţial, printre alte puncte care vizează contracararea influenţei Chinei în regiunea Pacificului, conform aceloraşi surse.

Aceasta reprezintă prima vizită oficială a lui Macron în Japonia de când şi-a preluat mandatul în 2015, însă preşedintele francez şi Abe s-au întâlnit până acum de şase ori, dintre care două reuniuni au avut loc în vizitele efectuate de premierul nipon în Franţa în octombrie 2018 şi în aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.