Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron va efectua prima vizită a unui președinte francez în Croația

Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat marţi, primindu-l pe premierul croat Andrej Plenkovic, că va merge într-o vizită în Croaţia în 2019, prima vizită oficială a unui şef de stat francez în această ţară după cea a lui Jacques Chirac în 2001, relatează AFP preluată de Agerpres.

Într-un scurt comunicat al Palatului Elysee, şeful statului francez a calificat drept o 'aberaţie' lipsa unei astfel de vizite într-o perioadă atât de lungă în Croaţia, ultima ţară care a aderat la Uniunea Europeană, în 2013, după 22 de ani de la proclamarea independenţei sale în urma destrămării Iugoslaviei.

Emmanuel Macron a vizitat deja mai mult de jumătate din ţările UE pentru a promova 'o Europă care nu se face doar la Bruxelles, ci în toate capitalele'.

Macron şi Plenkovic urmau să discute despre summitul european care începe miercuri la Bruxelles, dominat de Brexit şi de probleme legate de migraţie, precum şi despre viitorul Europei.

Şeful guvernului croat a declarat că speră că are 'sprijinul Franţei pentru susţinerea ambiţiilor Croaţiei', care doreşte să adere la Schengen şi la zona euro.

Preşedintele francez a concluzionat, zâmbind, că există un singur lucru care opune Parisul şi Zagrebul, şi anume 'sportul: fotbalul în urmă cu câteva săptămâni', cu victoria Franţei în faţa Croaţiei în finala Cupei Mondiale, şi 'în câteva zile la tenis', cu finala Cupei Davis între 23 şi 25 noiembrie, la Lille.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.