Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron va ţine un discurs în Congresul american, în timpul vizitei din aprilie, din SUA

rt.com
Macron Trump

Preşedintele francez Emmanuel Macron va rosti un discurs în faţa aleşilor Congresului american la 25 aprilie, în timpul vizitei sale de stat la Washington, a anunţat miercuri preşedintele Camerei Reprezentanţilor, informează AFP. "Franţa nu este doar cel mai vechi aliat al nostru, dar şi unul dintre cei mai apropiaţi", a declarat Paul Ryan într-un comunicat. "Aceasta este o ocazie specială de a aprofunda relaţia istorică dintre ţările noastre şi de a ne reafirma angajamentul de a învinge terorismul în ţările noastre şi în lume. Aştept cu nerăbdare să-l primesc pe preşedintele Macron la Capitoliul Statelor Unite la o sesiune comuna a Congresului pe 25 aprilie", a adăugat Paul Ryan, conform Agerpres.

Emmanuel Macron va efectua o vizită de stat pe 24 şi 25 aprilie la invitaţia preşedintelui Donald Trump, care îl va primi pe 24 la Casa Albă. Dar un discurs în Congres nu a fost iniţial anunţat.

Toţi preşedinţii Celei de-a V-a Republici, cu excepţia lui François Hollande, au vorbit în faţa Congresului SUA, o onoare rezervată aliaţilor apropiaţi ai Statelor Unite. Valéry Giscard d'Estaing, în 1976, s-a exprimat acolo în engleză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.