Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron: 'Voi continua să vorbesc cu Rusia'

Politico
macron telefon

Preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat vineri că va continua "să discute cu Rusia", în ciuda criticilor, scrie AFP, conform Agerpres.

"Toate ţările noastre trebuie să respecte o poziţie comună, aceea a respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale (...) oricare ar fi prieteniile, alianţele pe care le putem nutri", a declarat preşedintele Franţei în cursul unei recepţii la Palatul Elysée cu ocazia Anului Nou din calendarul lunar.

"Alteori unii au putut să-mi reproşeze că vorbesc cu Rusia, dar voi continua să vorbesc cu Rusia", a adăugat Emmanuel Macron, unul dintre rarii şefi de stat occidentali care au păstrat contactul cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022.

"Cine ar putea apăra posibilitatea unei ordini internaţionale libere şi stabile dacă am închide ochii în faţa unui război imperialist?", a ad[ugat el.

"Cu toţii suntem responsabili pentru această ordine şi trebuie să o facem respectată fiind clari cu privire la principiile noastre", a continuat Emmanuel Macron.

Ministerul de Externe de la Paris a spus joi că Franţa nu este în război cu Rusia, respingând astfel acuzaţiile Moscovei privind implicarea directă a ţărilor occidentale în războiul din Ucraina.

"Răspundem foarte clar că nu suntem în război cu Rusia şi că nu este niciunul dintre partenerii noştri", a declarat Anne-Claire Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Paris, potrivit cotidianului Le Monde.

"Livrarea de echipamente militare în cadrul exercitării de către Ucraina a legitimei apărări nu constituie cobeligeranţă. Respingem afirmaţiile Kremlinului", a susţinut oficialul francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.