Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emoții pentru Liviu Dragnea: ÎCCJ decide dacă ridică sechestrul dispus de DNA în dosarul Tel Drum

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea DNA

ÎCCJ judecă, miercuri, cererea lui Liviu Dragnea de ridicare a sechestrului dispus de DNA în dosarul Tel Drum. Liderul PSD a făcut o solicitare similară la sfârșitul anului trecut, însă judecătorii au respins-o.

În dosarul Tel Drum, aflat încă pe rolul DNA, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, de fraude europene și abuz în serviciu, fapte pe care le-ar fi comis când era președintele Consiliului Județean Teleorman, în perioada 2000-2012.

Liviu Dragnea a depus contestația pe 2 octombrie, iar judecătorii au stabilit un prim termen, pe 10 octombrie.

DNA a pus sechestru asigurator până la concurenta sumei de 127.547.366 lei, aproximativ 28,2 de milioane de euro, prejudiciul reținut în cazul liderului PSD.

Citește și Mihai Şora a primit premiul Cetățeanul European 2018: Europa generoasă şi genială va triumfa în faţa în faţa părţii animalice și feroce

În vederea recuperării prejudiciului reţinut în cauză, s-a instituit sechestru asigurător asupra bunurilor identificate până în prezent, după cum urmează: un teren situat în municipiul Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, cu suprafaţă de 2.913 mp şi construcţie aferentă acestuia, un apartament situat în Turnu Măgurele cu suprafaţa de 80 mp şi două autoturisme (Skoda Superb şi BMW X5)", preciza, în noiembrie 2017, DNA.

Conform aceleiaşi surse, s-a mai instituit sechestru asupra sumei de 630.000 de lei dobândită prin promisiune de vânzare-cumpărare, asupra sumei de 280.000 lei dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 şi 2016 în baza unui contract de închiriere, asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în patru conturi bancare deţinute de Liviu Dragnea, precum şi asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului de către terţe persoane.

În ultima categorie intră, potrivit DNA, inclusiv sumele de 80.710 euro şi 460.110 lei datorate de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum şi suma de 10.500 de lei datorată de "organizaţia judeţeană Teleorman a unui partid".

"De asemenea, s-a instituit sechestru şi asupra acţiunilor şi părţilor sociale deţinute în cadrul persoanelor juridice de drept privat ce urmează a fi identificate. În acest moment, măsura sechestrului este în faza de executare, fiind făcute demersuri pentru identificarea altor bunuri până la concurenţa sumei de 127.547.366,34 lei", mai precizează DNA.

Procurorii anticorupţie au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi suspecţi din dosarul "Tel Drum".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.