Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emoții pentru Kiev - Fortificațiile ucrainene evoluează lent înaintea ofensivei rusești de primăvară

Wikipedia
dinti de dragon fortificatii

Trupele ucrainene construiesc fortificații în așteptarea unei ofensive rusești în primăvară, deși unii își fac griji că progresul nu este suficient de rapid, a informat Wall Street Journal (WSJ) pe 7 martie, citând oficiali occidentali și soldați ucraineni.

De la sfârșitul anului 2023, mai mulți observatori au observat progrese slabe în eforturile de fortificare, deoarece Rusia a început să ia inițiativa în unele părți ale frontului.

După ce Rusia a capturat Avdiivka și mai multe sate din apropiere în ultimele săptămâni, oficialii ucraineni se așteaptă la o ofensivă mai formidabilă în lunile următoare.

"Ceea ce se întâmplă acum este ceea ce Rusia a petrecut mult timp pregătindu-se. A adunat suficiente forțe și resurse pentru a face presiuni asupra diferitelor axe simultan", a declarat Maksym Zhorin, comandantul adjunct al Brigăzii a III-a de Asalt, pentru WSJ.

Pregătindu-se pentru atacul viitor, trupele ucrainene construiesc tranșee și șanțuri antitanc, în speranța de a reproduce apărarea rusă care a oprit contraofensiva Ucrainei anul trecut.

Soldații ucraineni ar trebui să construiască singuri tranșee, chiar și sub foc, a scris WSJ.

„În circumstanțele în care ne aflăm, trebuie să săpăm, să ne întărim și să construim singuri”, a spus Zhorin.

„Lipsa apărării stratificate de-a lungul liniei frontului ar trebui să fie de îngrijorare pentru Ucraina”, a declarat analistul apărării Franz-Stefan Gady pentru WSJ.

„Situația va deveni destul de critică pentru forțele ucrainene”.

Vorbind la o conferință de presă în decembrie anul trecut, președintele Volodymyr Zelensky a subliniat importanța consolidării apărării, îndemnând autoritățile guvernamentale, întreprinderile și armata să-și unească eforturile.

Prim-ministrul Denys Shmyhal a declarat la începutul acestei săptămâni că Ucraina a alocat deja peste 30 de miliarde de Hr (aproape 790 de milioane de dolari) pentru fortificații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.