Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel este din nou lider în clasamentul revistei Institutional Investor din 2021

news.ro
enel X

Enel s-a clasat, în domeniul utilităţilor, pe primul loc la categoria CEO, profesionist în relaţii cu investitorii dar şi la practici de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) precum şi la categoria CFO, în rândul analiştilor în vânzări, conform clasamentului revistei Institutional Investor din 2021, denumit "Echipa executivă din Europa", informează un comunicat al companiei.

Cel de-al şaptesprezecelea sondaj anual al revistei a cerut investitorilor şi analiştilor să evalueze directorii din regiune şi programele pentru relaţia cu investitorii.

"Nu este de mirare că echipa noastră de conducere este recunoscută de analişti şi investitori, întrucât are alături colegi profesionişti, care îmbrăţişează misiunea companiei cu pasiune. Reconfirmarea noastră în acest clasament subliniază angajamentul nostru puternic de a crea şi comunica un model care priveşte business-ul şi sustenabilitatea drept două concepte inseparabile, înglobate în modelul de afaceri al Enel", a declarat CEO-ul şi directorul general al Enel, Francesco Starace, informează Agerpres.

Institutional Investor este un publisher B2B internaţional de top, care se concentrează pe finanţele internaţionale. Publică jurnalism premium, buletine informative şi cercetări. De asemenea, organizează conferinţe, seminarii şi cursuri de formare şi este un furnizor de informaţii electronice de business prin bazele sale de date de pe piaţa de capital şi serviciul de informaţii pentru pieţele emergente.

De mai bine de 30 de ani, Institutional Investor a recunoscut oamenii şi companiile din industria serviciilor financiare pentru excelenţă. În 2020, a combinat sondajele Extel (sondaj tradiţional în martie / aprilie) şi Institutional Investor Survey Europe (sondaj tradiţional în septembrie), într-un sondaj unificat care evaluează directorii în funcţie de regiune.

Enel este o companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate şi energie din surse regenerabile, precum şi un operator important pe piaţă retail de gaze. Enel este cea mai mare companie de utilităţi din Europa după EBITDA din activităţi curente şi activează în peste 30 de ţări din lume, producând energie cu o capacitate instalată de circa 89 GW.

De asemenea, Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri şi pentru aproape 75 de milioane de utilizatori finali.

Enel Green Power este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile şi operează centrale cu o capacitate instalată de circa 50 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, America, Africa, Asia şi Oceania. Enel X, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este lider mondial în servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de circa 7,4 GW, gestionată la nivel global; compania a instalat 137 MW de capacitate de stocare şi, în sectorul mobilităţii electrice, 232.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.