Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel Green Power a inaugurat noua linie de producţie a panourilor fotovoltaice bifaciale

www.newsweek.com
panouri solare

Enel Green Power a inaugurat, în cadrul fabricii sale 3SUN, din Sicilia, Italia, noua linie de producţie a panourilor fotovoltaice bifaciale bazate pe o nouă tehnologie, potrivit news.ro.

Panourile sunt bazate pe tehnologia de de heterojoncţiune (HJT), care combină siliconul amorf cu cel cristalin. Preşedintele Regiunii Sicilia, Nello Musumeci, primarul oraşului Catania, Salvo Pogliese, şeful Enel Green Power, Antonio Cammisecra, şi directorul 3SUN, Antonello Irace, au dat startul producţiei noii linii a fabricii.

Acest eveniment completează proiectul de conversie tehnologică a fabricii 2.0 din cadrul 3SUN. Proiectul a fost lansat în al doilea trimestru al anului 2018 şi a fost împărţit în trei etape, cu scopul de a face ca „La fabbrica del sole” (Fabrica Soarelui) a Enel Green Power să poată produce într-un ciclu continuu, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, finalizând aproximativ 1.400 de panouri pe zi, respectiv aproximativ 500.000 pe an.

Citește și: Un mare scandal stă să BUBUIE în PNL: favorit de pe lista cu miniștri din cabinetul Orban, denunțat la DNA

"Înfiinţarea acestei noi linii de producţie este o etapă semnificativă, care a fost puternic susţinută de Enel Green Power. Am crezut şi am investit în acest proiect extrem de inovator, evidenţiind excelenţa industrială italiană pe scena globală, în special într-un sector competitiv precum energia solară. Vom continua cu angajamentul nostru de a cerceta şi dezvolta această tehnologie, deoarece ne străduim să îmbunătăţim în continuare performanţele, sustenbilitatea şi competitivitatea acesteia, cu încrederea că suntem un avanpost tehnologic global al sectorului fotovoltaic", a declarat Antonio Cammisecra.

Panourile fotovoltaice bifaciale au o eficienţă mai mare cu 20% decât cele cu o singură faţă şi o putere nominală de 400 W. Caracteristica "bifacială" permite ca radiaţia solară să fie captată şi de pe suprafaţa din spate, obţinându-se o producţie de energie mai mare cu 30%.

În plus, în timp ce modulele anterioare au un ciclu de viaţă de până la 25 de ani, noile panouri sunt suficient de durabile pentru a dura mai mult de 35 de ani, cu o performanţă ridicată chiar şi în condiţii meteorologice extreme, potrivit companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.