Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel Green Power Espana a început construcţia celei de-a doua centrale fotovoltaice din Carmona

enel

Endesa, prin filiala sa de generare a energiei din surse regenerabile Enel Green Power Espana (EGPE), a început construcţia celei de-a doua centrale fotovoltaice (PV) de aproximativ 50 MW în oraşul Carmona, provincia Sevilla, Spania, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

"Construcţia acestei instalaţii fotovoltaice, cunoscută sub numele de 'Los Naranjos', care va fi finalizată până la sfârşitul acestui an, va presupune o investiţie de 28,2 milioane de euro", se menţionează în comunicat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila vine cu vești noi! Ce locații vor fi redeschise

Potrivit sursei citate, centrala solară Los Naranjos va fi compusă din 128.520 de panouri fotovoltaice cu o putere de vârf de 340W fiecare. Pentru operarea instalaţiilor, Endesa, prin EGPE, va construi nouă staţii de comutare, o staţie de transformare şi o reţea electrică subterană care se întinde pe 4,5 kilometri.

Instalaţia urmează să fie pusă în funcţiune la sfârşitul anului 2020 şi, odată operaţională, este prevăzută să producă aproximativ 100 GWh pe an, evitând astfel emisia a aproximativ 67.000 de tone de CO2 în atmosferă în fiecare an.

De la sfârşitul anului 2019, EGPE are în construcţie încă o instalaţie fotovoltaică în Carmona, 'Las Corchas' de 50 MW, în care va investi 30 de milioane de euro. Aceste două centrale solare reprezintă împreună cea mai mare instalaţie fotovoltaică a companiei dezvoltată până în prezent în Andaluzia, cu o capacitate combinată de aproximativ 100 MW.

Citește și: Alexandru Rafila: Mai avem 4-5 zile! Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paște va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19

"Construcţia acestei capacităţi de energie din surse regenerabile face parte din strategia Endesa de a decarboniza complet mixul de generare până în 2050; pe baza Planului Strategic actual al companiei, obiectivul fiind realizarea unei capacităţi instalate de energie din surse regenerabile de 10,2 GW până în 2022, comparativ cu 7,4 GW din 2019, care includ 879 MW în urma licitaţiilor organizate în 2017, printr-o investiţie totală de 3,8 miliarde de euro", se mai precizează în comunicat.

Aceste centrale vor fi construite pe baza unor criterii de inginerie sustenabilă, prin care se va aplica modelul 'Şantier de Construcţie Sustenabil' al Enel Green Power.

Totodată, acest model prevede instalarea panourilor fotovoltaice pentru a satisface unele dintre nevoile de energie din timpul lucrărilor de construcţie şi măsuri de economisire a apei prin instalarea de depozite şi sisteme de colectare a apei pluviale. După finalizarea lucrărilor, atât panourile fotovoltaice, cât şi echipamentele de economisire a apei utilizată în perioada construcţiei vor fi donate oraşului pentru utilizare publică.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

"Două dintre aceste iniţiative sustenabile, şi anume instalarea echipamentelor fotovoltaice pentru consumul de energie al şantierului în timpul construcţiei, care vor fi donate comunităţii locale pentru utilizare publică la finalizarea lucrărilor de construcţie, precum şi utilizarea transportului electric în unele proiecte EGPE, au fost incluse ca acţiuni de inginerie sustenabilă în cadrul Proiectelor Climatice din 2018 de către Ministerul Tranziţiei Ecologice (MITECO) din Spania", se mai spune în comunicat.

Endesa gestionează în prezent, prin EGPE, peste 7.438 MW în capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile în Spania. Din această cantitate, 4.701 MW sunt hidrocentrale convenţionale, iar restul de 2.737 MW provin de la energia eoliană (2.292 MW), energia solară (352 MW), mini-hidrocentrale (79 MW) şi alte surse de energie regenerabilă (14 MW).

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este un lider mondial în sectorul energiei verzi cu o capacitate gestionată de aproximativ 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie şi se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centrale de energie regenerabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.