Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel s-a clasat pe locul 7 în lume în topul diversităţii şi incluziunii

enel

Enel s-a clasat pe locul 7 mondial în Top 100 al Indexului Refinitiv al Diversităţii şi Incluziunii, dezvoltat de furnizorul global de date financiare Refinitiv, şi pe locul 1, în rândul companiilor italiene.

Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, Enel conduce, pentru al doilea an consecutiv Indexul Refinitiv al Diversităţii şi Incluziunii la categoria "Producători Independenţi de Electricitate şi Utilităţi (IPPs)". Acest index evaluează peste 11.000 de companii pentru performanţele lor cu privire la diversitate şi incluziune, pe baza informaţiilor publice disponibile, colectate de Refinitiv din rapoartele instituţionale ale fiecărei companii, precum şi din acoperirea media. Filiala Enel din America Latină, Enel Americas, este şi ea prezentă în index.

"Confirmarea poziţiei Enel în Indexul 2021 Refinitiv Diversity & Inclusion este onorantă pentru noi, la fel şi faptul că suntem recunoscuţi încă o dată ca lideri în industria din care facem parte. Aceasta reprezintă o recunoaştere importantă a angajamentului nostru faţă de principiile integrităţii şi egalităţii de şansă şi este rezultatul atenţiei noastre constante cu privire la diversitatea de gen, la politicile de incluziune la locul de muncă, precum şi la dezvoltarea capitalului uman. Aceste motoare de sustenabilitate sunt încorporate în operaţiunile noastre de business, precum şi în serviciile pe care le oferim clienţilor noştri. Rămânem dedicaţi îmbunătăţirii performanţelor noastre în aceste domenii, pentru beneficiul tuturor parţilor interesate, precum şi din dorinţa de a contribui la crearea unei societăţi cu un spirit de incluziune mai pronunţat", a declarat Francesco Starace, CEO şi general manager Enel.

Indexul Diversităţii şi Incluziunii clasifică primele 100 companii listate la bursă, care au cele mai diverse şi incluzive locuri de muncă la nivel global, contorizate prin 24 de valori din patru categorii: Diversitate, Incluziune, Dezvoltare Umană şi Controverse. Indexul este apoi calculat prin analiza fiecărei valori pe baza importanţei companiei în piaţă, precum şi pe baza comparaţiei dintre fiecare companie în relaţie cu competitorii săi.

"Reconfirmarea Enel în acest clasament şi îmbunătăţirea în Top 100 de companii din 2020, sunt rezultatul acţiunilor sale care vizează promovarea prezenţei femeilor în consiliul de administraţie şi în funcţii de conducere, precum şi integrarea angajaţilor cu dizabilităţi, îmbunătăţirea modulelor de training pentru angajaţi, în plus faţă de beneficiile sociale şi soluţiile de echilibru între viaţa profesională şi viaţa personală pentru toţi angajaţii săi", se menţionează în comunicat.

Grupul a adoptat o Politică privind Drepturile Omului în 2013 şi o politică specifică de promovare a diversităţii şi incluziunii la locul de muncă în 2015, corelată cu aderarea la Principiile de Abilitare a Femeilor, susţinute de Pactul Global al ONU şi ONU pentru Femei şi în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ONU (ODD) pe care Enel le susţine proactiv. În 2019, Grupul a emis o Politică Globală privind Hărţuirea, care acoperă toate formele de hărţuire la locul de muncă.

În 2020, Enel a lansat proiectul global "Valoare pentru dizabilităţi" pentru a promova o nouă abordare a dizabilităţii şi a crea servicii incluzive, precum şi produse pentru colegi şi clienţi. Mai mult, un program specific de îngrijire în Italia a fost dedicat îmbunătăţirii condiţiilor la locul de muncă în caz de boală cronică, programul MaCro@Work Caring Program: o reţea de manageri voluntari dedicaţi, numită "Gestori di Cuore" ("Managerii de inimă") care oferă sprijin practic şi empatic, cu scopul de a face mediul de lucru mai incluziv pentru toată lumea, indiferent de condiţiile lor de sănătate, informează Agerpres.ro.

În plus, Enel continuă să acorde o atenţie deosebită egalităţii de gen, cu un plan de acţiune specific care vizează creşterea reprezentării femeilor la toate nivelurile organizaţionale şi depăşirea prejudecăţii de gen, în acelaşi timp crescând gradului de conştientizare la nivel global cu privire la oportunităţile STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică) printre studente.

Totodată, Enel face parte din "Valuable 500", o mişcare globală cu participarea a 500 de companii private, care vizează deblocarea barierelor de business, sociale şi economice a persoanelor cu dizabilităţi din întreaga lume. Grupul, toate liniile sale de afaceri şi managerii de top se angajează să promoveze drepturile omului, nediscriminarea, egalitatea de şanse, precum şi diversitatea, oriunde operează, făcând din incluziunea persoanelor cu dizabilităţi o prioritate.

Refinitiv, o companie LSEG (London Stock Exchange Group), este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de date şi infrastructură de pe pieţele financiare. Cu venituri de peste 6,25 miliarde de dolari, peste 40.000 de clienţi şi 400.000 de utilizatori finali în 190 de ţări, Refinitiv susţine participanţii pe piaţa financiară globală. Refinitiv oferă informaţii şi tehnologie care permit clienţilor să ia cu încredere decizii critice de investiţii, tranzacţionare şi risc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.