Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel va ieşi de pe piaţa din Rusia, în urma finalizării procesului de vânzare a subsidiarei sale către Lukoil. La cât se ridică tranzacția

enel

Enel SpA a anunţat finalizarea vânzării subsidiarei sale din Rusia, ieşind din această ţară, transmite Reuters, conform AGERPRES.

Cea mai mare companie europeană de utilităţi şi-a vândut întreaga participaţie deţinută la PJSC Enel Russia firmei Lukoil şi fondului de investiţii Gazprombank-Frezia, pentru aproximativ 137 milioane de euro.

Tranzacţia ar urma să aibă efecte pozitive asupra datoriei nete a Enel de aproximativ 610 milioane de euro şi un impact negativ asupra profitului net raportat de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Efectul contabil de 1,3 miliarde de euro nu va avea niciun impact asupra rezultatelor economice obişnuite, a precizat într-un comunicat Enel.

În septembrie, preşedintele Vladimir Putin a emis un decret prin care a autorizat Enel să vândă participaţia majoritară deţinută la PJSC Enel Russia.

Enel are în Rusia două parcuri eoliene şi trei centrale electrice pe bază de gaze, iar în martie a anunţat că explorează opţiunile privind aceste active, după invadarea Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.