Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel X rămâne lider în Irlanda pe piaţa de echilibrare după ce a câştigat resurse de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de 218 MW

www.magnanews.ro
energie electrică

Compania Enel X, parte din grupul italian Enel, a anunţat că a câştigat pentru perioada octombrie 2022 - septembrie 2023 resurse de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de 218 MW, cea mai mare cantitate acordată vreodată companiei în Irlanda, şi rămâne lider în Irlanda pe piaţa de echilibrare, potrivit news.ro.

Enel X, prin divizia sa locală, a furnizat servicii de echilibrare a reţelelor prin managementul consumului în Irlanda încă din 2011 şi şi-a menţinut poziţia de lider pe piaţa de capacităţi în acest segment încă de la prima licitaţie iniţiată pentru perioada 2018 – 2019.

Citește și: Moise Guran prevestește viitorul pentru PSD:’Nu cred că PSD mai poate strânge mai mult de 1,5-1,7 milioane de voturi’

"Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, a câştigat o capacitate de 218 MW în resurse de reducere a consumului (demand response) în cea mai recentă licitaţie organizată de EirGrid Group, operatorul naţional de transport de energie electrică din Irlanda, ce urmează a fi disponibilă în perioada 1 octombrie 2022 - 30 septembrie 2023", arată un comunicat al companiei.

În urma câştigării licitaţiei, compania îşi menţine poziţia de lider în Irlanda în perioada 2022-2023, acoperind 52% din piaţa de soluţii de echilibrare a reţelelor prin managementul consumului, acesta fiind cel mai mare portofoliu acordat vreodată companiei în Irlanda.

”Prin acest câştig major, vom contribui în continuare la dezvoltarea unui sistem sustenabil în Irlanda, prin flexibilitatea pe care o asigură portofoliul nostru de clienţi comerciali şi industriali, oferindu-le clienţilor oportunitatea de a crea şi mai multă valoare de afaceri datorită acestei flexibilităţi, în urma căreia întregul sistem energetic din Irlanda are de câştigat”, a declarat Tony Whittle, director Enel X Irlanda.

Citește și: Ironie la adresa lui Klaus Iohannis! ‘Atâta cheltuială și tot să nu te bage nimeni în seamă’

Capacitatea de resurse de echilibrare prin managementul consumului a fost acordată Enel X în cadrul primei licitaţii de tip forward base pentru piaţa de capacităţi din Irlanda. Licitaţiile forward base au loc o dată pe an în Irlanda, având ca scop asigurarea de resurse de electricitate adecvate şi la costuri optime pentru acoperirea avansului estimat al consumului pe o perioadă de aproximativ patru ani.

Piaţa de capacităţi irlandeză integrează piaţa de electricitate a insulei cu cea din restul Europei, sub un nou acord pe piaţa angro - The Integrated Single Electricity Market (I-SEM). Acest nou design al pieţei poate aduce noi oportunităţi de tranzacţii şi trading, cu scopul de a facilita integrarea mai multor surse regenerabile în sistem în vederea eficientizării costurilor de pe piaţa angro de electricitate.

Citește și: Ironie la adresa lui Klaus Iohannis! ‘Atâta cheltuială și tot să nu te bage nimeni în seamă’

Programele de echilibrare a reţelei prin managementul consumului sunt create pentru remunerarea marilor clienţi comerciali şi industriali, precum centrele de date, centrele de producţie şi companiile imobiliare, astfel încât acestea să-şi poată ajusta consumul de energie prin reducerea sau creşterea acestuia, cu scopul stabilizării reţelei.

Sistemul irlandez de demand response presupune remuneraţii acordate utilizatorilor pe tot parcursul anului, pentru disponibilitatea acestora de a rămâne în standby, pregătiţi să răspundă în eventualitatea unei urgenţe a reţelei, precum şi acordarea de plăţi suplimentare dacă şi atunci când reduc consumul de energie electrică din reţea.

Citește și: Anunț făcut de Lia Olguța Vasilescu! ‘PSD este partidul care a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani’

Enel X este linia globală de afaceri a Grupului Enel, dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, locuinţe, industrii şi mobilitate electrică. Enel X este lider global în domeniul programelor de echilibrare a reţelei prin managementul consumului, cu o capacitate de peste 6,2 GW gestionată şi distribuită actual în America de Nord şi America de Sud, Europa, Asia şi Oceania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.