Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel X România instalează peste 2.000 de panouri fotovoltaice pentru retailerul Selgros, în judeţele Mureş şi Timiş

news.ro
enel X

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, pune în funcţiune două sisteme de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de peste 900 kWp, pentru două magazine Selgros din judeţele Mureş şi Timiş. Sistemele asigură o producţie anuală medie de peste 960 MWh şi contribuie la reducerea cu peste 200 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon, anunță news.ro.

”Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, pune în funcţiune două sisteme de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de peste 900 kWp, pentru două magazine Selgros din judeţele Mureş şi Timiş”, anunţă compania.

Sistemul fotovoltaic din Ernei, judeţul Mureş, este instalat pe acoperişul clădirii şi include 1.000 de panouri fotovoltaice ce vor asigura o producţia anulă medie de peste 470 MWh şi economii în factura de electricitate ce depăşesc 38.000 de euro pe an. Totodată, proiectul contribuie la reducerea cu peste 100 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

În Timişoara, judeţul Timiş, Enel X România instalează pe acoperişul clădirii Selgros 1.014 panouri fotovoltaice cu o producţie anuală medie de circa 500 MWh. Proiectul contribuie la reducerea cu peste 100 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

„Soluţiile propuse de Enel X contribuie la protejarea mediului prin reducerea amprentei de carbon şi, în acelaşi timp, la dezvoltarea afacerilor partenerilor, printr-un consum eficient al energiei electrice. Economiile obţinute în urma implementării de soluţii fotovoltaice personalizate, la cheie, pot fi reinvestite în dezvoltarea activităţii companiilor, cu impact inclusiv asupra competitivităţii”, a declarat Mirel Jarnea, head of B2B Enel X România.

Tehnologiile şi echipamentele utilizate de Enel X în acest proiect au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la producători cu expertiză mondială pe piaţa sistemelor fotovoltaice.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate aproximativ 40.000 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de producţie de energie a dus la economii de peste 1 milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

Enel X România face parte din Enel X Global Retail, linia de afaceri globală a Enel şi lider în sectorul soluţiilor energetice avansate. Enel X România gestionează servicii de mobilitate electrică, având puncte de încărcare a vehiculelor electrice disponibile în toată ţara, oferă soluţii complete clienţilor industriali şi comerciali pentru producerea locală a energiei electrice folosind panouri fotovoltaice, cât şi sisteme avansate de e-city şi e-home.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.