Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel X şi startup-ul tech Paydo au dezvoltat o soluţie digitală pentru a transfera fonduri în orice cont sau card bancar, folosind doar numărul de telefon mobil

news.ro
enel X

O soluţie digitală pentru a transfera facil fonduri în orice cont sau card bancar, folosind doar numărul de telefon mobil al destinatarului, fără a fi nevoie şi de IBAN, a fost creată în urma unui parteneriat între Enel X şi startup-ul tech Paydo.

Potrivit unui comunicat de presă al Enel X, transmis miercuri AGERPRES, noul sistem digital de transfer de bani, botezat RicaricaQui, a fost creat datorită colaborării dintre CityPoste Payment, o sucursală deţinută în totalitate de Enel X, şi PayDo, un start-up italian în lumea fintech şi a plăţilor digitale.

"Prin serviciul RicaricaQui, oferim oamenilor o soluţie inovatoare de a trimite numerar într-un cont bancar sau, pur şi simplu, de a încărca un card cu IBAN, aducând astfel clienţii noştri mai aproape de plăţile digitale. Cu sprijinul PayDo oferim un serviciu care face viaţa oamenilor mai uşoară şi răspunde stimulilor pieţei fintech în continuă evoluţie. Scopul nostru este de a ne poziţiona drept unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul plăţilor digitale, oferind clienţilor noştri oportunităţi de a răspunde nevoile lor, iar prin parteneriatul de astăzi am făcut un pas înainte spre acest scop", a declarat Matteo Concas, director Global Digital Banking Solutions, Enel X.

Platforma pusă la dispoziţie de PayD permite oricărei persoane care merge în reţeaua punctelor de vânzare Enel X Pay să efectueze transferuri de bani către orice beneficiar din Italia şi Europa, rapid şi în siguranţă, fără a fi nevoie să descarce vreo aplicaţie suplimentară. Pentru a accepta plata RicaricaQui, destinatarul va trebui să dea "OK" mesajului text pe care îl primeşte pe smartphone şi să urmeze o procedură scurtă.

Serviciul RicaricaQui este disponibil în agenţiile afiliate CityPoste Payment S.p.A. (companie a grupului Enel) disponibile în Italia.

Enel X Global Retail, linia globală de afaceri a grupului Enel, gestionează servicii de tip "demand response" pentru aproximativ 7,7 GW de capacitate totală la nivel global şi 195 MW de capacitate de stocare instalată la nivel mondial.

PayDo este un fintech digital de plată înfiinţat cu misiunea de a oferi băncilor europene, instituţiilor de plată şi instituţiilor de monedă electronică şi clienţilor acestora - corporate sau retail. Compania a creat funcţionalitatea denumită Plick, o soluţie europeană, care permite efectuarea plăţilor, irevocabil şi fără limite de sumă, prin SMS, WhatsApp sau email fără a cunoaşte IBAN-ul destinatarului, către oricine din zona SEPA, fără a fi nevoie de înregistrare sau de o aplicaţie dedicată.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.