Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Energia eoliană ar putea genera 3,3 milioane de locuri de muncă în următorii ani

parcul eolian crucea

Extinderea industriei eoliene ar putea crea 3,3 milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani, potrivit unei analize a Global Wind Energy Council, citată de CNBC.

Estimarea include atît locurile de muncă ce țin de eolienele offshore și offshore, precum și cele situate pe întregul lanț valoric al sectorului, în domenii precum instalarea, producția, planificarea și dezvoltarea proiectelor, operarea, întreținerea și dezafectarea acestora.

Aceste posturi ar asigura o instalarea a 470 gigawatti suplimentari onshore și offshore între 2021 și 2025, a spus GWEC.

Joyce Lee, șeful politicii și proiectelor consiliului, a declarat că tranziția energetică „va trebui să se accelereze în următorul deceniu pentru a ne proteja șansele de a atinge neutralitatea energetică până la mijlocul secolului”.

"Vestea bună este că tranziția oferă câștiguri de locuri de muncă și câștiguri economice", a spus Lee. „Guvernele din întreaga lume pot profita de beneficii socioeconomice stabilind obiective mai ambițioase în materie de energie regenerabilă, eficientizând permisele pentru proiecte eoliene și construind piețe de energie care să țină seama de costurile reale ale combustibililor fosili.”

În întreaga lume, guvernele stabilesc obiective pentru reducerea emisiilor și creșterea instalațiilor de energie regenerabilă, cu o serie de obiective care fac din energia eoliană un instrument crucial în eliminarea combustibililor fosili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.