Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Energia geotermală ar trebui să fie la egalitate cu cea a petrolului și gazelor în ceea ce privește acordarea de autorizații

restartenergy.ro
energie geotermala

Pentru ca energia geotermală să prospere, aceasta trebuie să beneficieze de același proces simplificat de autorizare de care se bucură de zeci de ani industria petrolului și a gazelor, scrie thinkgeoenergy.com.

Infrastructure Fellow la Institute for Progress  analizează disparitatea cerințelor de autorizare între energia geotermală și cea a petrolului și gazelor în contextul SUA, chiar dacă cele două industrii au procese care sunt practic identice. Mai mult, articolul susține că durata și procesul de autorizare în mai multe etape a proiectelor geotermale le lasă deschise la contracararea acestora de către oponenții energiei regenerabile și grupurile NIMBY.

Excluderi categorice care se aplică petrolului și gazelor naturale

Industria petrolieră și a gazelor naturale beneficiază de excluderi categorice (CE) pentru activitățile care necesită mai puțin de 5 acri de perturbare a suprafeței sau pentru forarea în locații care au primit aprobări în cadrul National Environmental Policy Act (NEPA) în ultimii cinci ani. Aceste CE au fost perpetuate ca parte a secțiunii 390 din Legea privind politica energetică din 2005.

Prin aceste excluderi, dezvoltatorii de petrol și gaze au beneficiat de un proces de aprobare simplificat.

Procesul NEPA îndelungat sporește riscul în cazul proiectelor geotermale

În ciuda faptului că se află în etape de dezvoltare similare cu cele ale petrolului și gazelor naturale, industria geotermală nu a beneficiat de excluderi din procesul de revizuire NEPA. În schimb, proiectele geotermale trec prin mai multe etape de revizuire NEPA. Acest lucru îngreunează investițiile în proiecte geotermale, deoarece certitudinea etapelor individuale de dezvoltare devine subiectul deciziilor de autorizare.

Procesul dificil de aprobare se aplică, de asemenea, liniilor de transport necesare pentru a conecta instalațiile de generare a energiei geotermale la piețe. Liniile de transport necesită zeci de aprobări locale și de stat și un proces care durează între 10 și 15 ani. Acest lucru este în contrast cu conductele utilizate pentru gazele naturale, care se află doar sub autoritatea Comisiei Federale de Reglementare a Energiei (FERC).

Pentru ca energia geotermală să prospere cu adevărat, trebuie să se afle pe picior de egalitate cu petrolul și gazele naturale. Acest lucru înseamnă extinderea CE de care industria petrolului și a gazelor naturale beneficiază deja de zeci de ani. Se recomandă CE simplificate pentru forajul de explorare și dezvoltarea câmpurilor de sonde, iar cerințele de mediu mai stricte se vor aplica apoi la construcția centralelor electrice și a liniilor de transport.

Congresul ar trebui, de asemenea, să restricționeze procesele frivole care au împiedicat deja multe proiecte geotermale din SUA și să impună o limită de timp în care proiectele pot fi blocate de instanțe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.