Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Energie pentru Republica Moldova: 'Mulțumim, România! Apreciem ajutorul prompt și generos'

captură facebook
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, mulțumește României pentru furnizarea de electricitate. „România ne ajută din nou - de mâine, vom cumpăra electricitate de peste Prut. Mulțumim, România! Apreciem acest ajutor prompt și generos, într-un moment de mare încercare pentru noi”, afirmă ea.

„România ne ajută din nou - de mâine, vom cumpăra electricitate de peste Prut. Decizia Guvernului României vine după ce Ucraina a sistat livrările de curent din cauza atacurilor rusești cu rachete, de la începutul acestei săptămâni. Mulțumim, România! Apreciem acest ajutor prompt și generos, într-un moment de mare încercare pentru noi. Îndemn cetățenii să economisească, pe cât este posibil, energia electrică și le mulțumesc celor care au răspuns deja apelului autorităților. Facem acest efort împreună, pentru a nu rămâne fără curent, pentru a reduce costurile, dar și pentru viitorul nostru liber. Împreună vom trece de iarna aceasta și vom ieși din ea mai puternici”, scrie pe Facebok Maia Sandu.

Virgil Popescu: În această noapte începe furnizarea de energie electrică pentru Republica Moldova

Declarația ei vine după anunțul ministrului român al Energiei, Virgil Popescu, potrivit căruia Hidroelectrica va începe furnizarea de energie electrică pentru Republica Moldova în noaptea de joi spre vineri.

Hidroelectrica și Energocom, companie desemnată de Guvernul Republicii Moldova au semnat joi un contract de furnizare pentru 100 MW.

„Prin OUG 138/2022, care a fost adoptată ieri, am modificat OUG nr. 119/2022 astfel că ”în situații excepționale cauzate de efectele războiului din Ucraina asupra siguranței în furnizarea cu energie electrică a Republicii Moldova, producătorii de energie electrică au obligația să încheie contracte bilaterale, în limita cantităților disponibile, prioritar cu traderi/furnizori de energie electrică desemnați de către Guvernul Republicii Moldova, în acest sens, la prețul de referință prevăzut în anexa nr. 2. Energia electrică vândută în aceste condiții acoperă exclusiv necesarul de consum al consumatorilor finali din Republica Moldova”, precizează ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.