Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ENGIE România a achiziţionat un parc fotovoltaic operaţional, cu o capacitate instalată totală de 5,46 MWp

www.profit.ro
Engie-GDF SUEZ

ENGIE Romania anunţă, joi, că a finalizat achiziţia unui parc fotovoltaic operaţional, cu o capacitate instalată totală de 5,46 MWp, de la o companie deţinută de doi investitori germani. Compania operează în prezent 113 MW de energie regenerabilă în capacităţi eoliene şi fotovoltaice.

”Parcul fotovoltaic este amplasat în partea de sud a României, în satul Nenciuleşti din judeţul Teleorman. Parcul a fost pus în funcţiune în anul 2014 şi, de atunci, a produs ~42 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică a 25.000 de gospodării”, a transmis, joi, ENGIE România, într-un comunicat de presă, potrivit news.ro.

Potrivit documentului, achiziţia reprezintă un nou pas către atingerea obiectivului de a dezvolta portofoliul companiei de capacitate instalată de energii regenerabile, atât prin creştere organică, cât şi prin achiziţii, după achiziţionarea unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 9,3 MW în luna decembrie a anului trecut.

“Suntem bucuroşi să finalizăm această achiziţie şi, în acelaşi timp, dornici să o vedem urmată de alte dezvoltări în zona de energie verde, care ne vor ajuta să ne construim o poziţie puternică în sectorul de energie regenerabilă centralizată.” a declarat Eric Stab, Preşedinte & CEO ENGIE Romania.

ENGIE Romania operează, în prezent, 113 MW de energie regenerabilă în capacităţi eoliene şi fotovoltaice. Anterior acestei achiziţii, ENGIE Romania era prezentă pe piaţa locală de energie regenerabilă, prin operarea a două parcuri eoliene, amplasate în judeţele Brăila şi Galaţi, şi a unui parc fotovoltaic în judeţul Harghita.

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice.

ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km, deţin două parcuri eoliene şi două parcuri fotovoltaice, cu o capacitate totală de 113 MW, şi au 4.000 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.