Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Englezii credeau că au inventat apa caldă: Dexametazona, tratamentul minune împotriva COVID, deja utilizată pe scară largă în Franţa

eiffel

Dexametazona, un puternic steroid eficient în tratarea bolnavilor de COVID-19 cu simptomele cele mai grave, potrivit rezultatelor anunţate marţi de cercetători britanici, este ''deja utilizată pe scară largă'' în spitalele franceze, a declarat miercuri o specialistă în boli infecţioase, citată miercuri de agenţia AFP.

''Dexametazona face parte din familia corticosteroizilor. (...) În Franţa, corticosteroizii au fost administraţi foarte rapid pacienţilor care aveau COVID-19 deoarece reduce inflamaţia la nivelul plămânilor'', a declarat, pentru radio France Inter, Karine Lacombe, şefa secţiei de boli infecţioase din cadrul spitalului Saint-Antoine (AP-HP) din Paris.

Citește și: Circ total în USR! O inregistrare a fost ‘scăpată’ în spațiul public: Ciocu’ mic!

''Ştim că este un tratament care funcţionează, l-am utilizat pe scară largă'', a adăugat specialista, scrie agerpres.ro.

Responsabili din cadrul vastului studiu clinic britanic Recovery au anunţat marţi că acest medicament reduce cu o treime rata deceselor în cazul pacienţilor conectaţi la aparate pentru ventilaţie artificială şi cu o cincime la pacienţii cărora li se administra oxigen, dar nu erau intubaţi.

Citește și: Funcție- cheie pentru Niculae Bădălău! Unde a fost împuternicit șef și ce salariu uriaș va avea

Ansamblul de date care au permis cercetătorilor să ajungă la aceste concluzii nu au fost încă publicate.

Guvernul britanic a anunţat că acest tratament va fi folosit imediat pentru a trata pacienţii vizaţi.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Artificiul folosit de Guvernul Orban pentru a nu mai avea nevoie de votul Parlamentului în vederea prelungirii stării de alertă

Acest medicament este deja comercializat pentru numeroase afecţiuni pentru efectele sale antiinflamatoare şi imunosupresoare puternice.

''Lucrul important de reţinut din studiul din Anglia este că ei au, fără tratament, o mortalitate de 40%'' la pacienţii internaţi la terapie intensivă pentru COVID-19. "La noi în Franţa, în spitalele franceze, mortalitatea a fost de 13% (...) fără tratament", în afară de îngrijirea standard, a afirmat Karine Lacombe care a adăugat că nu poate explica această diferenţă.

Citește și: Oficial! Zborurile către aceste țări sunt interzise până pe 17 iulie

Lacombe conduce, de asemenea, un studiu clinic, în colaborare cu Inserm şi Etablissement Francais du Sang (EFS), care analizează dacă transfuzia de plasmă de la pacienţi vindecaţi este eficientă pentru a permite pacienţilor cu COVID-19 spitalizaţi să se vindece mai repede, notează AFP.

Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Matt Hancock, a anunţat marţi că instituţia pe care o conduce lucrează cu Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) ''pentru a include dexametazona în tratamentul standard contra COVID-19 începând din această după-amiază".

Citește și: Oficial! Ultimă oră! Pensiile speciale au fost tăiate

Responsabili din cadrului studiului britanic Recovery au indicat că ''un deces din opt ar putea fi evitat datorită acestui tratament la pacienţii ventilaţi artificial''.

Profesorul Stephen Powis, directorul medical al NHS, a declarat într-un comunicat că "acesta este un pas important înainte în căutarea de noi modalităţi de tratare a pacienţilor cu COVID".

Citește și: Gigi Becali se implică în politică! Pe cine susține patronul FCSB .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.