Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ENIGMA a fost elucidată: Ce se întâmplă cu ACOPERIȚII de la DIPI și cu arhiva serviciului

acoperit

Arhiva şi listele cu acoperiţi gestionate de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) vor fi preluate de Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a anunţat miercuri ministrul Dragoş Tudorache.

Potrivit acestuia, securizarea arhivelor este un element foarte important al ordonanţei de urgenţă adoptate miercuri de Guvern, prin care a fost înfiinţată DGPI.

Citește și: DEZVĂLUIRI Bayern Munchen a oferit mai mulți bani pe Nicolae Dobrin decât Real Madrid

"În zilele următoare, prin ordin de ministru, voi lua măsuri specifice şi foarte stricte pentru a asigura securizarea arhivelor, securizarea echipamentelor, materialului cu care această structură funcţionează", a afirmat Tudorache, într-un briefing la Palatul Victoria.

El a subliniat că arhiva şi listele de acoperiţi vor rămâne în cadrul noii structuri a MAI şi nu vor fi transferate către alte instituţii ale statului.

Citește și: Nu ai văzut ceva mai TEMBEL: Un moș umple o groapă cu 12 tone de Coca-Cola și sare cu mașina în ea / VIDEO

"În ceea ce priveşte arhiva şi listele de acoperiţi, cred că este o impresie greşită care s-a indus în rândul reprezentanţilor sindicatelor, pentru că arhiva DIPI nu pleacă nicăieri. Arhiva DIPI şi listele de acoperiţi rămân în cadrul noii structuri, rămân în Ministerul de Interne. (...) Chiar în acest moment (...) se realizează (...) securizarea completă a arhivelor, atât arhivele fizice, (...) dosarele de hârtie care au existat, arhiva istorică, dar şi sistemele informatice, care la acest moment practic gestionează şi stochează activitatea acestei structuri. Deci nu va fi niciun transfer de arhivă către nimeni. (...) Ele sunt securizate şi (...) vor fi preluate apoi de noua structură", a afirmat Tudorache întrebat în acest sens, notează agerpres.ro.

Citește și: Rupte de băutură și GOALE pe stradă: Imaginile DEPRAVĂRII totale în Marea Britanie, de Halloween / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.