Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enigma - dispozitivul de transmis mesaje codate în timpul celui de al Doilea Război Mondial, piesă de muzeu rară, prezentată la ICI București

ICI Bucuresti
enigma

ICI București a organizat evenimentul „Comunicații în timp”, în cadrul căruia a prezentat o mașină Enigma celebră pentru rolul său în al Doilea Război Mondial și pentru complexitatea sa criptografică.

Enigma a fost un cifru portabil folosit la criptarea și decriptarea mesajelor secrete în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Dispozitivul trimitea mesaje codate către armata terestră, forțele aeriene, și forțele navale, fiind inventată în speranţa că aceste mesaje nu vor putea fi descifrate niciodată.

Evenimentul organizat de ICI Bucuresti în parteneriat cu OTOTO a reprezentat o ocazie de excepție, având în vedere interesele și activitățile institutului în domeniul tehnologiei și al criptografiei.

Demonstrația „Enigma criptează pentru voi!” a fost o oportunitate de a intra în contact cu un artefact care a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea criptografiei, oferind ocazia de a învăța din trecut și de a aprecia progresul și evoluția tehnologică în acest domeniu.

„La ICI București, suntem dedicați promovării inovației și cunoașterii. Continuăm să oferim oportunități unice de învățare și de explorare a lumii tehnologiei. Mașina ENIGMA este un simbol al ingeniozității umane, ce demonstrează importanța învățării din trecut și contribuția semnificativă pe care inovația și perseverența o pot aduce în calea noastră.” a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București.

Dispozitivul a avut un impact semnificativ asupra rezultatului războiului, iar decriptarea mesajelor sale a jucat un rol esențial în victoria aliaților care au reușit să decodifice mesajele. Enigma este astăzi o piesă de muzeu rară, studiată încă în toată lumea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.