Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Entitatea sârbă din Bosnia intenționează să crească importurile de gaze din Rusia

Aleksandar Malivuk/Shutterstock
gaze rusia

Republika Srpska, entitatea dominată de etnici sârbi din Bosnia și Herțegovina, intenționează să-și majoreze importurile de gaze din Rusia, deoarece industria are nevoie de mai multe provizii, a declarat liderul separatist al regiunii bosniace pentru ziarul rus Izvestia, scrie dailysabah.com.

Liderul pro-rus Milorad Dodik este președintele Republicii Srpska – o entitate care formează Bosnia-Herțegovina împreună cu Federația autonomă bosniaco-croată, legată printr-un guvern central slab.

"Avem o industrie care are nevoie de aprovizionarea cu gaze", a declarat Dodik, care se află sub sancțiuni americane și britanice, într-un interviu pentru Izvestia.

"În același timp, gazul rămâne cea mai stabilă resursă energetică; Prin urmare, intenționăm să creștem volumul livrărilor de gaze."

Fără a dezvălui detalii, Dodik a spus că un acord privind aprovizionarea cu gaze a fost semnat cu principalul producător de gaze din Rusia, Gazprom, anul trecut, până în 2025.

"Gazprom este un partener de încredere pentru noi și suntem foarte încântați că ne-a desemnat ca parteneri în regiunea noastră", a declarat Dodik, citat de Izvestia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.