Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E.ON a finalizat o nouă centrală fotovoltaică, de circa jumătate de milion de euro

energie.gov.ro
e.on

E.ON a finalizat o nouă centrală fotovoltaică, de circa jumătate de milion de euro

E.ON Energie România a finalizat construcţia şi instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Printmasters, din judeţul Maramureş, în cadrul unui parteneriat încheiat în acest an, valoarea investiţiei fiind de aproape 500.000 de euro, informează Agerpres.

"Peste 1.000 de module fotovoltaice au fost montate pe una dintre halele de producţie din localitatea Cicârlău (judeţul Maramureş), şi, prin acest sistem, Printmasters va produce anual 543 MWh, ceea ce echivalează cu 36% din energia electrică necesară pentru consumul propriu", se menţionează într-un comunicat al E.ON Energie România.

Conform sursei citate, beneficiarul îşi va reduce emisiile de CO2 cu peste 100 de tone în fiecare an.

"Fiecare centrală fotovoltaică nou instalată ne duce cu un pas mai aproape de ceea ce ne dorim: un viitor mai verde şi un consum de resurse responsabil şi sustenabil. Încrederea pe care o primim din partea colaboratorilor noştri, prin numărul mare de solicitări de soluţii de energie fotovoltaică, ne onorează dar ne şi obligă, totodată, să oferim clienţilor, persoane fizice sau juridice, deopotrivă, servicii de calitate, adaptate nevoilor şi aşteptărilor acestora", a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

La rândul său, Jacques de Boer, director general al Printmasters, a menţionat că, prin acest parteneriat, compania pe care o conduce îşi doreşte extinderea surselor de energie regenerabilă prin instalarea de panouri fotovoltaice care vor furniza energie verde pentru liniile noastre de producţie.

"E.ON Energie România este recunoscută ca fiind unul dintre liderii în domeniul soluţiilor de energie regenerabilă şi, împărtăşind acest angajament pentru sustenabilitate şi responsabilitate socială, această colaborare a fost alegerea firească pentru noi. Valorile noastre - respect, responsabilitate, rezultate - se reflectă în toate aspectele afacerii, prin responsabilitate socială şi angajament pentru mediul înconjurător, cu impact pozitiv asupra comunităţii locale", a spus Jacques de Boer.

E.ON a asigurat companiei beneficiare întreg proiectul de investiţie pentru eficientizarea energetică, de la consultanţă şi proiectare personalizată, până la implementare şi finanţare.

Pe segmentul non-rezidenţial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde, în prezent, peste 330 de proiecte finalizate, în valoare totală de 58 de milioane de euro. Producţia totală de energie fotovoltaică este de peste 75 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 20.140 de tone în fiecare an.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor.

Printmasters este o companie cu acţionariat 100% olandez, care oferă servicii de personalizare a produselor promoţionale. Pe parcursul celor 15 ani de experienţă, firma a gestionat eficient activitatea economică şi s-a adaptat la cerinţele şi evoluţia pieţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.