Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E.ON lansează obligațiuni verzi în valoare de 1,5 miliarde de euro în primele zile din 2024

energie.gov.ro
e.on

Grupul E.ON anunţă că emite obligaţiuni verzi de 1,5 miliarde de euro, în primele zile din 2024. Obligaţiunile verzi vor fi folosite pentru prefinanţarea proiectelor sustenabile şi pentru impulsionarea tranziţiei energetice.

”E.ON a emis cu succes, în primele zile ale anului 2024, două tranşe de obligaţiuni cu un volum combinat de 1,5 miliarde de euro, după cum urmează: obligaţiuni de 750 de milioane de euro cu scadenţă în ianuarie 2031 şi cupon de 3,375%; obligaţiuni verzi de 750 de milioane de euro cu scadenţă în ianuarie 2036 şi cupon de 3,750%”, anunţă grupul, potrivit news.ro.

Tranzacţia a atras o cerere mare de investitori, cu un portofoliu de comenzi combinat de peste 4,6 miliarde de euro. Împreună cu prefinanţarea de 1,5 miliarde de euro din august 2023, E.ON a reuşit, încă de la începutul acestui an, să asigure părţi semnificative din necesarul de finanţare pentru 2024.

Veniturile obţinute din obligaţiunile verzi vor finanţa şi/sau refinanţa proiecte verzi eligibile, aşa cum sunt definite în E.ON Green Bond Framework.

„Odată cu emiterea de obligaţiuni de acum, am stabilit o altă piatră de temelie pentru a acoperi nevoile noastre de finanţare pentru 2024. Cererea investitorilor reflectă încrederea continuă în E.ON ca o companie stabilă, orientată spre creştere şi investiţii. Obligaţiunile verzi ne permit să finanţăm proiecte sustenabile care conduc la continuarea decarbonizării sistemelor energetice. Acest lucru subliniază poziţia noastră de jucător cheie al tranziţiei energetice în Europa”, spune directorul financiar al E.ON, Marc Spieker.

 

Barclays, ING, SMBC şi Société Générale au avut calitatea de agenţi activi în tranzacţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.