Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epava plină cu oi moarte din Portul Midia va fi scoasă la mal în 35 de zile: Operațiunea costă 4 milioane de euro

Mediafax
vapor midia

Administrația Porturilor Maritime a semnat, marți, contractul cu firma care se va ocupa de scoaterea la mal a navei încărcate cu oi care s-a răsturnat în noiembrie în Portul Midia. Societatea are un termen de 35 de zile pentru efectuarea operațiunii, pentru care va încasa 4 milioane de euro, anunță MEDIAFAX.

Potrivit Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, contractul semnat cu firma românească, marți, prevede dezeșuarea și ranfluarea navei Queen Hind, dar și scoaterea și neutralizarea încărcăturii din interiorul navei. Valoarea contractului este de 19.150.000 lei, durata acestuia fiind de 35 zile de la semnare, a anunțat Administrație Porturilor Maritime printr-un comunicat de presă.

Citește și: Cristina Țopescu, incinerată fără inimă! Motivul pentru care i-a fost scos organul

Sursa citată a mai precizat că durata contractului va putea fi prelungită doar dacă operațiunile nu pot fi realizate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile sau a restricțiilor impuse de Căpitănie sau alte autorități relevante.

Administrația Porturilor Maritime a organizat o procedură de selecție, începută pe 31 decembrie 2019, după ce a constatat că nu are capacitatea necesară de a scoate cu echipamentele proprii nava eșuată în Portul Midia.

La procedura de selecție, Administrația Porturilor Maritime a invitat nouă companii din țară și străinătate și doar trei dintre ele au depus oferte.

Citește și: Răsturnare uluitoare de situație în cazul Caracal! Unde ar fi Luiza Melencu (surse) .

Nava sub pavilion Palau care avea la bord 14.600 de oi s-a răsturnat în Portul Midia în 24 noiembrie 2019. În final, autoritățile au reușit să salveze doar 254 de animale. După producerea tragediei, mai multe organizații internaționale de protecție a animalelor au protestat față de exportul de animale vii, iar subiectul a făcut înconjurul presei internaționale, fiind dezbătut și în Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.