Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemia de CORONAVIRUS ia amploare în China: Sunt deja 56 de morți confirmate și peste 2000 de persoane infectate

captură TV
coronavirus China

Aproape 2000 de persoane au fost infectate cu coronavirus, iar 56 au murit în China, conform celui mai recent bilanţ, citat de Reuters și preluata de news.ro

Vezi și: TEORIA conform căreia CARNEA DE ȘARPE este sursa coronavirusului ucigaș din China este desființată de specialiști

Virusul, despre care se crede a a apărut în piaţa de fructe de mare din Wuhan, din centrul Chinei, unde marfa era vândută ilegal, s-a răspândit în oraşele chinezeşt, inclusiv în Beijing şi Shanghai, dar şi în SUA, Tailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franţa şi Canada, notează Reuters.

China a confirmat duminică 1.975 de cazuri de pacienţi infectaţi cu coronavirus, iar bilanţul deceselor a ajuns la 56.  Peste 11 milioane de persoane sunt vizate de restricţii privind circulaţia la Wuhan.

Sâmbătă, Canada a declarat primul caz pentru care exista suspiciune de infectare cu coronavirus la un bărbat în jur de 50 de ani care s-a întors de la Wuhan. Bărbatul a ajuns la Toronto în 22 ianuarie şi a fost internat în spital a doua zi după ce a manifestat simptomele unei afecţiuni respiratorii.

Vezi și: Tot ce trebuie să știi despre virusul pneumoniei din China. Explicațiile managerului Institutului de Boli Infecțioase

Preşedintele Xi Jinping a declarat sâmbătă că China se confruntă cu o situaţie gravă. Autorităţile în domeniul sănătăţii din întreaga lume fac eforturi pentru a preveni o epidemie.

Departamentul de Stat american a anunţat duminică faptul că îşi va repatria personalul  de la consulatul din Wuhan şi că va oferi un număr limitat de locuri persoanelor private într-un zbor charter cu destinaţia San Francisco, programat în 28 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.