Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemie de febră dengue în Bangladesh - Peste 1.000 de persoane au murit

www.operationworld.org
Bangladesh

Peste 1.000 de persoane au murit din cauza febrei dengue în Bangladesh de la începutul acestui an, potrivit statisticilor oficiale, reprezentând cea mai gravă epidemie cauzată de această boală, transmisă de ţânţari, în ţara asiatică, informează AFP, potrivit Agerpres.

Datele Direcţiei generale a serviciilor de sănătate, publicate duminică seară, arată că 1.006 persoane au murit din peste 200.000 de cazuri confirmate.

Potrivit fostului director al serviciilor de sănătate, Be-Nazir Ahmed, numărul deceselor înregistrate de la începutul acestui an este mai mare decât bilanţul cumulat din toţi anii de după 2000, anul în care Bangladesh a înregistrat prima sa epidemie de febră dengue.

"Este vorba despre un eveniment sanitar de mare amploare, atât în Bangladesh, cât şi în lume", a subliniat el pentru AFP.

"Epidemia pune o presiune enormă pe sistemul de sănătate" din Bangladesh, a declarat directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, luna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă online.

Febra dengue este o maladie endemică a zonelor tropicale, care provoacă febră puternică, dureri de cap, greaţă, vărsături, dureri musculare şi, în cazurile cele mai grave, hemoragii care pot duce la moarte.

Febra dengue şi alte boli cauzate de virusuri transmise de ţânţari se răspândesc mai rapid şi mai amplu din cauza schimbărilor climatice, a prevenit OMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.