Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemiologii americani spun că tulpina indiană e dominantă în SUA

adevarul.ro
virus covid delta

Varianta Delta este deja tulpina de coronavirus dominantă în SUA, conform estimărilor Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), relatează Reuters.

CDC estimează că tulpina Delta a devenit dominantă în SUA în cele două săptămâni de până la 3 iulie, 51,7% din cazuri având legătură cu această variantă identificată prima dată în India, scrie Agerpres.ro.

Proporţia de cazuri având legătură cu varianta Alpha, care a fost identificată prima dată în Marea Britanie şi care a fost dominantă până acum în SUA, a scăzut la 28,7%.

Tulpina Delta, care devine dominantă în multe ţări, se transmite mai rapid decât variantele anterioare de coronavirus şi poate cauza o îmbolnăvire mai gravă. Acum a fost descoperită în toate statele americane, potrivit unor oficiali din sănătate.

Marţi, preşedintele american Joe Biden i-a îndemnat pe americanii care nu s-au vaccinat încă împotriva COVID-19 să înceapă să o facă pentru a se proteja împotriva acestei noi variante extrem de contagioase.

Până acum, datele preliminare au arătat că vaccinurile Pfizer, AstraZeneca şi Moderna protejează în mare măsură împotriva tulpinii Delta, însă concentraţia de anticorpi care neutralizează virusul este mai redusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.