Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș provocat de un episcop ortodox grec: 'O femeie nu este violată decât dacă vrea'

Wikimedia.org
Biserica Ortodoxa a Greciei

Un înalt oficial religios din Grecia a stârnit vineri un scandal după ce a declarat la televiziunea naţională că violul implică un consimţământ din partea femeii şi nu duce la sarcină, potrivit AFP, scrie Agerpres.

"O femeie nu este violată decât dacă vrea", a afirmat episcopul Chrysostomos de Dodoni la o dezbatere televizată despre avort.

O femeie "nu poate rămâne însărcinată" în urma unui viol şi este nevoie de "participarea" sa pentru a concepe un copil, a adăugat el.

Declaraţiile sale au fost condamnate rapid de ministrul Educaţiei şi Problemelor Religioase, Niki Kerameus, care le-a calificat drept "de neconceput şi condamnabile".

Astfel de propuneri "şochează brutal societatea şi nu sunt conforme cu poziţia bisericii, care susţine femeile victime ale abuzurilor şi violurilor", a declarat ea.

Biserica din Grecia, gardian al credinţei ortodoxe dominante din ţară, în conformitate cu Constituţia, este exclusiv masculină şi extrem de conservatoare, precizează AFP.

Ea se opune relaţiilor homosexuale, relaţiilor sexuale înainte de nuntă şi avortului şi s-a opus de asemenea eforturilor de limitare a ceremoniilor religioase în timpul pandemiei de coronavirus.

Episcopul Chrysostomos a calificat de asemenea avortul drept "crimă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.