Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopia Basarabiei de Sud a donat 20.000 de lei moldovenești pentru Spitalul din Cahul

Agerpres
spital de campanie

Preasfințitul Părinte Veniamin sprijină financiar Spitalul din Cahul și îi îndeamnă pe credincioși să respecte regulile impuse de autorități și să se implice pentru a ajuta în criza de sănătate generată de pandemia de Covid-19.

Episcopia Basarabiei de Sud a făcut o donație de 20.000 lei moldovenești Spitalului Raional din Cahul, unde sunt tratate 15 persoane infectate cu noul coronavirus, potrivit Basilica.ro.

Vezi și: Momente EMOȚIONANTE la Galați - Asistenta hărţuită de vecini, așteptată cu flori și aplauze de militari (VIDEO)

Episcopul a îndrumat preoții din parohii să sprijine persoanele în dificultate, să colaboreze cu autoritățile și să informeze corect credincioșii despre obligativitatea respectării regulilor, despre care spune că sunt stabilite pentru binele oamenilor.

Preasfințitul Părinte Veniamin le-a transmis binecuvântarea sa medicilor și familiilor acestora, autorităților care lucrează pentru prevenirea extinderii epidemiei și tuturor celor aflați în suferință.

Vezi și: 'Blestemul' PDL: Ministrul Muncii anunţă că în Guvernul Orban 'există o preocupare' pentru tăierea salariilor bugetarilor

Parohiile au început activitățile de sprijin pentru cei vârstnici și cei vulnerabili, cărora le oferă alimente și alte bunuri de necesitate. Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din orașul Leova, Protopopiatul Cantemir, a donat primăriei locale 50 de costume de protecție pentru personalul care lucrează pentru combaterea virusului.

Până la data de 2 aprilie, în Republica Moldova au fost confirmate 423 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care 75 venite din afara țării. Până în prezent s-au înregistrat cinci decese și 23 de vindecări, informează Ministerul Sănătății din Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.