Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopia Canadei vrea să înfiinţeze o şcoală virtuală de religie

cruce

La întâlnirea Episcopului Ioan Casian cu preoții și coordonatorii Școlilor Duminicale din cele trei protopopiate ale Episcopiei Canadei, a fost propusă înfiinţarea unei școli virtuale de religie sub egida Eparhiei.

Evenimentul a avut loc în perioada 22-23 februarie 2021, potrivit basilica.ro.

Citește și: Experții OMS anunță că UN SFERT din populația lumii va avea probleme cu auzul în următorii ani

„Anul acesta este Anul omagial al pastorației românilor din afara României în Patriarhia Română, iar tocmai acum noi toți suntem chemați să acordăm o atenție deosebită modului de abordare a educației religioase și sădirii valorilor creștin ortodoxe în diaspora”, a subliniat Episcopul Ortodox Român al Canadei la începutul întrunirii.

Alte obiective discutate:

A fost propusă utilizarea unor platforme on-line care pot oferi tinerilor și copiilor posibilitatea de a învăța prin joc și imagine fără să fie neglijată, când reglementările sanitare o permit, reîntoarcerea la școala de la și din Biserică.

A fost abordată problema armonizării și clarificării programei școlilor duminicale din Episcopia Ortodoxă Română a Canadei plecând de la parohiile care au o bogată experiență în domeniul educației religioase și extinderea ei la cele aflate la început de drum.

În loc de concursul tip Olimpiadă, ca o alternativă viabilă pentru anul acesta, a fost discutată propunerea de a organiza o gală-concurs anual sau un proiect anual de grup care să-i ajute pe participanți să dobândească informații despre limbă și credință utilizând și informații din mediul on-line, dar încurajând lucrul în echipă.

Educația religioasă a tinerei generații este o prioritate și o preocupare continuă a Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei.

În acest sens, vor avea loc alte întâlniri de lucru în săptămânile viitoare şi va fi constituit un grup de lucru care să lucreze pe tema educației religioase și a pastorației tinerilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.