Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopia de Bălți a donat 100 de tablete copiilor refugiaților ucraineni: O familie are 13 copii

Preasfințitul Părinte Antonie a înmânat 100 de tablete educaționale oferite de Episcopia de Bălți pentru copiii refugiaților ucraineni din eparhie. Cea mai numeroasă familie refugiată are 13 copii, dintre care opt sunt de vârstă școlară.

Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Educațional Anastasis al Episcopiei de Bălți, fiind moderat de Liliana Lungu, coordonatoarea centrului.

Au mai participat Excelența Sa Petrișor Ionel Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți, clerici și reprezentanți ai societății civile, printre care Mihai Verhoveţchi, preşedintele Asociaţiei pentru Conservarea Patrimoniului Cultural, una dintre organizațiile care au înființat la Bălți Centrul pentru refugiaţi „Din inimă pentru Ucraina”.

Preasfințitul Părinte Antonie a subliniat că Episcopia de Bălți este alături de refugiații ucraineni și a menționat ajutoarele oferite parohiilor din Ucraina, dar și refugiaților ucraineni de pe teritoriul Republicii Moldova.

Ierarhul a amintit în acest context și de punctul de asistență primară pentru refugiați „Agapis” de la vama Criva, deschis de Episcopia de Bălți în parteneriat cu Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

Consulul Petrișor Ionel Dumitrescu a vorbit despre gesturile de solidaritate ale poporului român cu cel ucrainean în contextul tragediei din Ucraina.

Tabletele au fost achiziționate cu fonduri oferite de Mitropolia Europei Occidentale şi Meridionale, de Arhiepiscopia Târgoviștei, de Episcopia Italiei și cea a Spaniei şi Portugaliei, scrie basilica.ro.

Evenimentul având loc de Ziua Națională a Ucrainei, părinții copiilor ucraineni au ascultat cu lacrimi imnul național al țării lor, interpretat împreună cu imnul României, și au transmis mulțumiri Episcopiei de Bălți pentru tabletele atât de necesare în condițiile în care, din cauza războiului, copiii lor vor studia online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.