Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopia de Bălți a organizat o conferință în memoria filantropilor basarabeni din familia Stroescu

Cea de a doua Conferință pastoral-misionară dedicată de Episcopia de Bălți Anului Omagial al Pastorației Părinților și Copiilor și Anului Comemorativ al Filantropilor Ortodocși Români a avut ca temă viața și activitatea filantropilor din familia Stroescu. La prelegerile prezentate joi la Bălți a asistat și Părintele Episcop Antonie.

Mihai Adauge, cercetător științific la Academia de Științe a Moldovei, a susținut comunicarea „Marele uitat al Basarabiei – Mihail Stroescu”, iar Maria Ișaev-Vieru, istoric, a prezentat prelegerea „Gheorghe Stroescu – un mormânt salvat, o viață necunoscută, un posibil filantrop”.

Citește mai multe despre tratamentul anevrismului de aortă toracică (TEVAR)

La conferință a participat și Anatolie Marcu, urmaș al familiei Stroeștilor.

Părintele Valeriu Cernei, vicar eparhial, a prezentat o comunicare pe tema pastorației părinților și copiilor: „Preotul duhovnic și rolul lui în pastorația familiei”.

Invitat de onoare al evenimentului a fost E.S. Petrișor Ionel Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți, care a apreciat valoarea referatelor și activitatea episcopiei de promovare a valorilor naționale.

Consulul a mai propus acordarea de distincții pentru cei mai buni cinci elevi din satul Trinca, Edineț, satul natal al familiei Stroescu.

Conferința a fost organizată de Protopopiatele Fălești, Bălți, Florești și Soroca ale Episcopiei de Bălți, cu respectarea regulilor impuse pe timp de pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.