Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopia Maramuresului, reactie dura la indemnurile de a vota Victor Ponta

biserica

Purtatorul de cuvant al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, Cristian Stefan a declarat marti ca este nepotrivit ca preotii sa faca recomandari pentru votarea unui candidat la alegerile prezidentiale, dupa ce in presa au aparut inregistrari de la o slujba in cadrul careia preotul indemna enoriasii sa voteze cu Victor Ponta, in prezenta unui lider local PSD - Mircea Govor.

"E primul caz pe care il avem in acest sens. Cei care conduc campania electorala stiu ca se poate lucra la latura sentimentala a omului. Nu e potrivit. Biserica are alt rol, sa conduca spre mantuire,  nu sa conduca spre partide politice. De multe ori s-au dovedit gresite indrumarile intr-o parte sau alta.

Din pacate astfel de lucruri pot intina imaginea institutiei, intalnim tot mai des situatii de genul acesta care intineaza imaginea institutiei. Singurul lucru pe care il avem este sa urmam invatatura din Noul Testament. Cel mai potrivit lucru ar fi sa se ia o hotarare a Sfantului Sinod sa se ia sanctiuni", a declarat purtatorul de cuvant al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, la Realitatea TV.

Reactia acestuia vine dupa ce un preot din Satu Mare le spunea enoriasilor in timpul slujbei: "Sa votam cu cei care sunt ortodocsi. uminica cand vor fi alegerile ne indeamna pe toti crestinii ortodocsi sa dam un vot pentru tara noastra – este langa noi vicepresedintele Mircea Govor. Ne indeamna sa votam".

Citeste si: Episcop: Preoții să meargă la vot în fruntea credincioșilor, să voteze un ortodox!/ VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.