Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopii Antonie de Bălți și Veniamin al Basarabiei de Sud au petrecut prima zi de Paști în mijlocul refugiaților ucraineni

Episcopii Antonie de Bălți și Veniamin al Basarabiei de Sud au petrecut prima zi de Paști în mijlocul refugiaților ucraineni.

Preasfințitul Părinte Antonie a mers duminică dimineață la Punctul de asistență primară pentru refugiați „AGAPIS” de la Vama Criva unde a oferit 50 de pachete cu diverse produse alimentare și 50 de cozonaci.

Episcopul de Bălți a menționat că ajutorul pe care îl oferă constant Episcopia de Bălți pentru refugiații ucraineni este posibil datorită sprijinului material venit din partea IPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, PS Siluan, Episcopul Italiei şi PS Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei.

La Vama Criva, Episcopia de Bălți în parteneriat cu Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a organizat Punctul de asistență primară pentru refugiați „AGAPIS”, care din data de 21 martie 2022, activează, non-stop. Responsabil de activitatea Punctului este PC Preot Igor Roşca, protopop de Edineţ şi Donduşeni.

Tot în prima zi de Paști, după ce a oficiat Vecernia Învierii, Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a vizitat familiile de refugiați din Ucraina, găzduite la Sanatoriul din Cahul. Preasfinția Sa le-a oferit Sfânta Lumină și daruri pentru masa de Paști.

Au fost oferite 60 de pachete, dintre care 18 speciale pentru copii și 42 pentru persoane adulte, scrie basilica.ro.

PS Veniamin le-a adresat refugiaților cuvinte de încurajare, a ciocnit cu ei ouă roșii, a cântat „Hristos a înviat” și chiar a gustat din bucatele pregătite, notează Episcopia Basarabiei de Sud.

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.