Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopii europeni trag un semnal de ALARMĂ: 'Europa se află în plină DEȘERTIFICARE SPIRITUALĂ'

Avis
Europa harta map

Mons. Mariano Crociata, Episcop de Latina, în Italia, și vicepreședinte al COMECE (Comisia Conferințelor Episcopale din Europa), explică faptul că peisajul religios și creștin al continentului apare din ce în ce mai mult asemenea unui desert.

Referindu-se la modul în care Europa poate să redescopere credința, speranța și iubirea, cele trei virtuți utile pentru un bun parcurs în timpul Postului Mare, Mons. Crociata a spus: „Există trei sarcini de îndeplinit. Prima este redescoperirea esențialul: pandemia a avut efectul de a-i face pe toți să înțeleagă riscul de a fugi după lucruri inutile. Rugăciunea și postul pot fi un antidot valid împotriva acestei tentații. A doua sarcină este de a înțelege că suntem o singură comunitate, cu un destin comun: ceea ce afectează pe unul, îi afectează pe toți, și nu ne putem separa unii de ceilalți. Și, cea de-a treia sarcină este pregătirea pentru viitor pornind de la cei din urmă, de la cei care nu sunt în măsură să trăiască Postul Mare, care nu pot posti pentru că au multe probleme de înfruntat, care nu pot face acte de caritate pentru că sunt prea săraci. Este necesar să începem de la cei mai mici pentru a trăi în mod autentic viața creștină, scrie www.vaticannews.va.

Citește și: AUR, intervenție de ultimă oră în privința pașaportului de vaccinare european! Solicitare către autoritățile Statului Român

Trebuie să schimbăm orientarea culturală de bază, în primul rând noi, credincioșii. Trebuie să înțelegem că nu este vorba de a acționa ‘pentru’ cineva, ci de a începe să acționăm împărțind cu ceilalți, acceptând cel puțin o împărțire la nivel de angajament și responsabilitate”, a mai spus Mons. Mariano Crociata, referindu-se la oportunitatea oferită de Postul Mare pentru a combate deșertificarea spirituală a Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.