Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul de Bălți este împotriva vaccinării anti-COVID: 'Răspund încă odată pentru cei surzi' / VIDEO

stiri.md
episcopul de balti

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel este împotriva vaccinării contra COVID-19. Clericul, care a promovat anterior mai multe teorii ale conspiraţiei privind noul coronavirus, spune totuşi că s-ar putea răzgândi, dacă medicul îi va recomanda să se imunizeze.

Episcopul de la Nord a încercat în fel şi chip să evite răspunsul la întrebarea reporterului nostru despre motivul pentru care este împotriva vaccinării.

"De ce stricaţi sărbătoarea ziua oraşului? Sunt 364 de zile în oraş, în an când putem vorbi pe orișice temă.", a spus episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, potrivit publik.md.

Aceasta a fost prima reacţie a Episcopului de Bălţi şi Făleşti, la întrebarea dacă se va vaccina sau nu. Ulterior, preasfințitul a spus că este împotriva imunizării.

"Personal eu sunt împotrivă. Aceasta este a mea părere. A mea personală. Dacă biserica are altă poziție, dar după cum se vede biserica are altă poziție. Cel puțin pentru faptul că s-a vaccinat şi însăși prea fericirea sa Patriarhul Kiril. Atunci eu nu îmi rămâne altceva decât să mă conform acestei poziții.", a menționat episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel.

Episcopul face referie la vaccin ca şi cum ar fi vorba despre un complot împotriva creştinităţii.

"Este vorba despre sfântul Paisie Aghioritul de origine grecească, care s-a nevoit mult la muntele Afon. S-a exprimat în felul următor că vine acum, se va inventa acum o vaccină, care poate fi purtătoare de pecetea 666. Pecetea 666 este pecetea satanicească.", a afirmat episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel.

Într-o manieră mai puţin creştinească, episcopul Marchel a spus că îşi va consulta medicul pentru a decide să se vaccineze sau nu.

"Răspund încă odată pentru cei surzi. Că dacă nu m-ai auzit. Poate suna foarte tare muzica acolo. Hotărârea pentru vaccinarea mea o va lua doctorul, care va cerceta analizele, starea sănătăţii şi încă multe altele.", a comunicat episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel.

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, a declarat anterior că virusul a fost creat intenţionat, pentru a-i vaccina pe oameni, adică a le introduce acestora cipuri prin intermediul cărora să fie urmăriţi. Mai mult, el i-a îndemnat pe credincioşi să nu accepte în niciun caz imunizarea.

În data de 3 iunie 2020, mai mulţi preoți, inclusiv episcopul de Bălţi şi Făleşti, au participat la o slujbă la Biserica Sfinților Împărați Constantin și Elena din municipiul Bălţi. Coincidenţă sau nu, însă la două săptămâni după acel eveniment, episcopul Marchel împreună cu un alt slujitor al bisericii, au fost diagnosticaţi cu COVID-19 şi au ajuns la spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.