Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Hușilor: 'Să postim şi de la folosirea mediilor digitale, de care suntem acaparaţi. Vom avea mai multă pace'

basilica.ro
Episcopul Ignatie

Episcopul Huşilor, Ignatie, a transmis, cu prilejul începerii Postului Paştelui, că ar trebui să ne abţinem în această perioadă de la utilizarea excesivă a mediilor digitale.

Potrivit site-ului Episcopiei Huşilor, ierarhul a subliniat că oamenii ar trebui să încerce cel puţin în prima săptămână de post să nu folosească deloc internetul, reţelele de socializare şi alte mijloace de comunicare online.

"Să încercăm să postim şi de la folosirea mediilor digitale, de care suntem cu toţii acaparaţi şi captivi a ceea ce ne oferă. Să încercăm ca cel puţin prima săptămână din post să nu folosim deloc internetul, nici reţelele de socializare şi celelalte modalităţi de mesagerie instantanee. Vom observa că este foarte greu, că s-a creat o dependenţă, că este ca un drog. Telefonul ne însoţeşte permanent. Este omniprezent. Este un exerciţiu de voinţă incredibil să folosim telefonul doar pentru a vorbi cu persoanele cărora vrem să le transmitem ceva. Vom constata, cu foarte multă bucurie, că această debarasare de mediile digitale ne va aduce multă linişte. Vom avea mai multă pace dinspre minte, dinspre inima noastră. Pacea şi bucuria vor fi cele care ne vor motiva ca pe viitor să reducem foarte mult din folosirea mediilor digitale. Nu că ar fi ceva rău în sine.Tehnologia este un dar de la Dumnezeu, o binecuvântare. Contează modul cum folosim tehnologia şi cum ne raportăm la aceasta. Poate fi un lucru binecuvântat, dar şi ceva care să ne murdărească sufletul", a spus ierarhul Huşilor, potrivit Agerpres.

Ignatie a afirmat, totodată, că trebuie să acordăm o importanţă deosebită dimensiunii spirituale a postului.

"Nu este suficient să ne abţinem de la anumite alimente, ci, aşa cum se subliniază în multe din slujbele noastre, trebuie să postim şi de la rău, de la vorbele urâte, de la gândurile murdare, să renunţăm la viciile care cotropesc sufletele noastre", a menţionat prelatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.