Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Hușilor și Episcopul Ungariei au resfințit Biserica Mănăstirii Fâstâci din Vaslui

basilica.ro
Biserica Mănăstirii Fâstâci

Biserica integral reabilitată a Mănăstirii Fâstâci, din județul Vaslui, a fost resfințită de Episcopul Hușilor și Episcopul Ungariei duminică, la trei secole de la ctitorirea ei.

Biserica îl are ca principal ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae, iar cu prilejul resfințirii a primit și hramul Sfintelor Mari Mucenițe Ecaterina și Chiriachi.

Lucrările de reabilitare au redat bisericii aspectul original din vremea Domnitorului Mihail Racoviță, scrie Basilica.ro.

Părintele Episcop Ignatie a vorbit despre Simpozionul Național „Biserica Sfântul Nicolae Fâstâci – 300 de ani de mărturie a credinței” și despre lansarea albumului monografic „Mănăstirea Fâstâci, 1721-2021” care au avut loc sâmbătă, după sfințirea paraclisului „Sf. Ier. Meletie”.

„Trăim un moment de excepție din viața acestei mănăstiri, un eveniment aniversar, 300 de ani de la ctitorirea ei [bisericii – n.red.], în 1721, așa cum este consemnat în documentele vremii”, a spus părintele episcop.

„Mănăstirea este atestată mult mai devreme, primul document datează din 1635, 24 ianuarie, când domnul Moldovei Vasile Lupu scutește mănăstirea de anumite dări”, a precizat el.

Ierarhul a spus că biserica mănăstirii „este ca un imn tăcut, frumos, al acestei văi, o mărturie de credință ortodoxă pentru tot județul Vaslui.”

El le-a mulțumit Maicii Starețe Parascheva Chelaru și protosinghelului Iustinian Asaftei, duhovnicul Mănăstirii, pentru organizarea acestor evenimente și pentru tot efortul depus în reabilitarea așezământului monahal.

Cei implicați în proiectul de restaurare, inclusiv Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, au primit distincții de vrednicie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.