Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Ignatie al Hușilor: 'Pământul României a devenit ca o biserică'

episcopiahușilor.ro
episcopul ignatie al hușilor

Guvernul condus de Ludovic Orban a decis interzicerea oricărei slujbe în bisericile din România, indiferent de tipul lor, fie că sunt de înmormântare, de botez sau Sfânta Liturghie. În comparație cu Franța, unde este interzisă deplasarea cetățenilor în grupuri cu mai mult de două persoane și unde s-a restricționat drastic libertatea cetățeanului, guvernul de la Paris a decis, totuși, să nu interzică săvârșirea slujbelor în lăcașele de cult.

În acest context, în care preoții din România sunt obligați să își părăsească sfintele altare și să săvârșească slujbele în afara bisericilor, cu cel mult 100 de persoane, indiferent de condițiile meteo, episcopul Igantie al Hușilor scrie despre cum a ajuns ”pământul României o biserică”.

Citește și: PREMIERĂ în istoria ortodoxismului românesc: Prima scrisoare a unui episcop către credincioși, în vreme de pandemie

”Prin slujirea slujbelor în afara lăcașurilor de cult, pământul României a devenit ca o biserică. Altarul este cerul, naosul este pământul, iar icoanele sunt sufletele credincioșilor. Ieșind din interiorul bisericii de zid și întrând în frumusețea bisericii din mediul înconjurător, a venit vremea să sfințim pământul pângărit de poluarea excesivă a omului, pângărit de păcatele noastre, pângărit de păcatul defrișării ilegale a pădurilor și pângărit de vorbele noastre murdare.”, e mesajul episcopului Igantie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.