Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Ignatie: Din păcate noi procedăm invers: ne îngropăm în balast, în toate aceste micimi și devenim oameni spinoși

basilica.ro
Episcopul Ignatie

Episcopul Ignatie a explicat duminică la Catedrala Episcopală din Huși ce este esenţial în viaţa creştinului, pe baza Pildei semănătorului prezentată în Evanghelia Duminicii a 21-a după Rusalii, conform basilica.ro

„Domnul Hristos ne spune că o inimă bună este cea care știe care sunt prioritățile bune pentru viața acesta – pe care Dumnezeu ne-a dat-o ca pe un dar”.

„Să știm ceea ce este esențial, capital, pentru noi. Să avem capacitatea de a decanta, de a limpezi și de a spune: în această clipă, în acest moment aceasta este esența, restul este balast. Le dau la o parte, nu mă pierd în ele”.

„Din păcate noi procedăm invers: ne îngropăm în balast, în toate aceste micimi și devenim oameni spinoși, oameni care nu reușim să dibuim sensul vieții noastre”.

„Grijile țin întotdeauna de ceea ce este secundar. Pentru noi este esențial să căutăm, cât mai mult, ca Hristos să fie centrul vieții noastre”.

„Toate celelalte, care țin în mod inerent de viața noastră (cu ce ne vom hrăni, cu ce ne vom îmbrăca, cum îi vom educa pe copiii noștri, cum ne vom raporta la cei din jurul nostru), capătă sens și valoare doar dacă le însumăm sau le prindem de căutarea de a face ca Hristos să devină centrul vieții noastre”, a subliniat ierarhul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.