Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Ignatie: 'Hristos ne cere să fim inteligenţi ca şerpii şi integri ca porumbeii'

basilica.ro
Episcopul Ignatie

„Să fim deștepți (inteligenți) ca șerpii, să știm unde este pericolul, să putem da mărturie despre viața noastră în Hristos, și să fim integri ca porumbeii; acest lucru ni-l cere Hristos, așa cum le-a cerut și Apostolilor”, a afirmat miercuri Episcopul Ignatie în biserica Parohiei Mălușteni din Protopopiatul Bârlad, conform basilica.ro.

„Acest lucru ni-l cere Hristos, mai ales în această lume atât de confuză, în care suntem de-a dreptul asaltați cu informații, pe care nu mai avem cum să le decantăm și să le asimilăm. Este atâta confuzie, încât nu avem capacitatea de a discerne minciuna de adevăr”, a subliniat Preasfinţia Sa.

De sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, Episcopul Huşilor a vorbit despre îndemnul Mântuitorului: Iată Eu vă trimit pe voi ca pe niște oi în mijlocul lupilor; fiți dar înțelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii (Matei 10:16).

„Se spune că, dacă vrem să-l zăpăcim de cap pe un om, să-l bombardăm cu cât mai multe informații, ca să nu mai știe ce să aleagă, să nu mai știe unde este adevărul. Omul bombardat de informații, din toate părțile (televizor, presa scrisă sau online, rețelele de socializare) nu mai poate avea starea de trezvie, de acuitate, pentru că îi sunt obosite simțurile – mai ales mintea este foarte obosită.

„Astfel, omul intră într-o stare de delăsare, de lene intelectuală, nemaifăcând efortul de a discerne, de a vedea unde este adevărul și unde este minciuna. Șerpii sunt foarte inteligenți și precauți, dar au și viclenie. Hristos, însă, nu ne cere să fim vicleni ca șerpii, ci deștepți ca aceștia. Porumbelul este simbolul integrității, atât prin curățenia sa, cât și prin modul cum arată, din punct de vedere fizic”.

„Dacă am reuși să ne asumăm cele două virtuți pe care ni le cere Hristos, fizionomia lumii de astăzi ar arăta mult mai frumoasă și mai morală. Dacă ar fi oameni care să caute să fie deștepți, să aibă capacitatea de a preîntâmpina pericolul, de a da la o parte tot ceea ce-i poate distruge din punct de vedere spiritual, de a refuza orice fel de ofertă a diavolului – care îmbracă foarte multe forme, și dacă am fi cât se poate de integri, lumea de astăzi ar arăta mult mai frumoasă și mai morală”.

În timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Ignatie l-a hirotonit preot pe diaconul Dragoș Georgian Dimofte, pe seama Parohiei Mălușteni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.