Singurul EXIT-POLL din România, ora 21.00. Au mai rămas 1 zile 2 ore 9 minute
 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Episcopul Ioan Casian al Canadei: 'Prezența lui Dumnezeu prin Fiul Său este esențială pentru a naviga pe parcursul vieții noastre în direcția cea bună'

www.amanet.ro
Iisus Înviere

„Învățăm asemenea Sfinţilor Apostoli că prezența lui Dumnezeu prin Fiul Său este esențială pentru a naviga pe parcursul vieții noastre în direcția cea bună”, a transmis duminică Episcopul Ioan Casian al Canadei, relatează Basilica.ro.

În mesajul său din Duminica a 9-a după Rusalii, ierarhul a subliniat că cele de mai sus sunt valabile „indiferent de lucrurile potrivnice care se ivesc căci prezența Lui liniștește și depășește totul”.

El a explicat că textul biblic care prezintă Umblarea pe mare – potolirea furtunii conturează foarte bine imaginea Bisericii care „trăiește și se mișcă, navighează, în mijlocul furtunilor acestei lumi”.

„Corabia este imaginea Bisericii care se folosește de inspirația Duhului Sfânt pentru a naviga spre destinația ei finală care este împărăția lui Dumnezeu”.

Apoi, a vorbit şi despre „echipajul” Bisericii.

„Biserica poartă în sânul său ca și corabia pe corăbieri care sunt echipajul încercat care cunosc rudimentele navigației așa cum trebuie. Aceștia sunt slujitorii Bisericii care folosesc mijloacele lăsate de Hristos – Sfânta Liturghie, Sfintele Taine, celelalte ierurgii și rugăciuni – care alcătuiesc elementele concrete și ajutătoare în călătoria de o viață în siguranță a pelerinului pentru atingerea scopului final”.

După care, Părintele Episcop a explicat cum putem ţine legătura cu Dumnezeu.

„Rugăciunea este dialogul cu El, un dialog sau o limbă învățate cu ajutorul cuvintelor învățătorilor Bisericii care sunt sfinții. Ei ne învață prin rugăciunile lăsate nouă peste timp alfabetul vorbirii cuviincioase cu Dumnezeu”.

„Se poate ca pe timpul navigației noastre de o viață să ajungem la momente unde nimic din cunoștințele noastre dobândite să nu mai funcționeze. Rămâne însă întotdeauna mijlocul care nu dispare niciodată adică rugăciunea sau convorbirea cu Dumnezeu”, a evidenţiat Episcopul Ioan Casian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.