Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Ioan Casian vorbește despre cum putem alunga egoismul personal prin actul postirii

Basilica.ro
Episcopul Ioan Casian

Episcopul Canadei explică, la început de post, cum putem alunga egoismul personal prin actul postirii. Ierarhul spune că remediul principal stă în iubirea îndreptată către Dumnezeu şi semeni.

„Prin dragostea de Dumnezeu și de aproapele postești de egoismul interesului exclusiv de propria persoană; prin rugăciune postești de convorbirea cu cele și despre cele lumești și îți îndrepți atenția și dialoghezi cu Cel ce a făcut toate și Care îl caută pe om în boarea serii (Facere 3, 8)”, potrivit basilica.ro.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

„Curăția este ținerea departe de urâciunile lumii pătimașe și de răutăți; îndrăzneala cea bună vine din sentimentul prezenței lui Dumnezeu în noi care dă omului tăria verticalități fiului care crește la umbra tatălui, care îl ocrotește pe acesta asemeni grădinarului care-și ocrotește plantele grădinii când sunt tinere, pentru a spori, a crește și a ajunge la maturitate”, precizează Preasfinţia Sa.

Ierarhul subliniază că „postul înseamnă lumină căci Dumnezeu este lumină” şi îndeamnă la împlinirea poruncilor Lui prin care „ne luminăm pe noi înșine cu lumina harului dumnezeiesc”. Prin respectarea Cuvintelor Lui se nasc virtuţile, arată Preasfinţia Sa.

„Virtuțile sunt prezențe ale luminii harului lui Dumnezeu în sufletele și trupurile noastre. Dragostea, rugăciunea, curăția, îndrăzneala cea bună sunt tot atâtea manifestări ale harului lui Dumnezeu în persoana celui care postește”.

Episcopul Ortodox Român al Canadei spune despre post că este un timp al binecuvântării şi imitarea postului practicat de Fiul lui Dumnezeu.

„Noi intrăm în lucrarea postului Mântuitorului Hristos pentru că intrăm în rânduiala Raiului adică a ascultării de Cuvântului lui Dumnezeu. Citirile din Sfintele Scripturi pe timpul Postului Mare se multiplică și aceasta nu face altceva decât să ne aducă aminte, să facă prezent Cuvântului lui Dumnezeu printre noi și în noi și prin aceasta să ne realtoiască pe trunchiul Cuvântului lui Dumnezeu, al cunoașterii adevărate rezultat al gustării ascultătoare de Dumnezeu din pomul cunoștinței binelui și al răului care se face prin împărtășirea cu Hristos la Sfânt Liturghie”.

Preasfinţia Sa a subliniat că postul adevărat şi deplin este cel practicat în integralitatea persoanei – trup și suflet.

„Prin cele două postiri pe deoparte trupul se ușurează de greutatea mâncărurilor iar sufletul de întunecarea patimilor. Acestea au ca rezultat luminarea vieții persoanei care practică postul”.

Postul Mare a început în data de 15 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.