Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Sebastian: 'Păcatele pot produce paralizie'

www.agerpres.ro
paralizat

Într-un text referitor la tema Duminicii a 6-a după Rusalii – Vindecarea slăbănogului din Capernaum – Episcopul Sebastian al Slatinei și Romanaților atrage atenția că păcatele au urmări și asupra trupului – asupra ființei noastre întregi, putând provoca diverse boli.

„Dacă ați crezut, până acum, că păcatele ne afectează doar ”imaginea” proprie în fața lui Dumnezeu, iată că evanghelia de astăzi plusează: ‹Și Iisus,văzând credința lor, i-a zis slăbănogului (paralizatului) îndrăznește, fiule! Iertate îți sunt păcatele tale! (…) Și sculându-se (acela), s-a dus la casa sa›”,potrivit basilica.ro.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Victorie uriașă marca Klaus Iohannis, după 4 zile și 4 nopți de negocieri fără precedent’

„Niciunul dintre martorii minunii acesteia, probabil, nu se aștepta la o asemenea ‹formulă› de vindecare a paralizatului: ca, adică, vindecarea lui să rezide tocmai în iertarea păcatelor! Acesta a fost și motivul pentru care toți, inclusiv dușmanii lui Hristos, au rămas uimiți și nimeni nu I-a mai putut reproșa nimic. Toți au rămas să cugete la acest fapt, la care cugetăm și noi astăzi”, spune ierarhul.

„Luați seama, ne atrage atenția Domnul, că păcatele nu sunt simple gânduri, cuvinte, ori fapte înscrise undeva, într-o ‹carte a vieții›, ci ele provoacă și suferință, și boli, și paralizie chiar, până și în trupurile noastre, nu doar paralizie a voinței, a sufletului, a creșterii și dezvoltării personalității noastre! Aceasta este adevărata tragedie a păcatului și de aceea îl înfierează Hristos atât de mult!”, adaugă PS Sebastian.

În textul publicat pe site-ul oficial al Eparhiei, Preasfinția Sa dezvoltă această temă a impactului păcatelor asupra organismului și exemplifică:

Citește și: Critici dure au fost lansate la adresa lui Iohannis: ‘Am plecat cu traista plină de promisiuni și am venit cu ea goală’

„Suferim de stomac, de ficat, ori de inimă? Nu cumva, motivul acestor afecțiuni este lăcomia sau îmbuibarea, adică abuzul de mâncare și de băutură? Așadar, păcatele lăcomiei și nepostirii?”.

„Acuzăm dureri de cap inexplicabile și tulburări ale sistemului nervos? Nu cumva acestea se explică, între altele, prin faptul că ne lăsăm adeseori stăpâniți de mânie ori isterie până la ieșirea din minți? Nu cumva ducem o viață destrăbălată, pierzând nopțile și ruinându-ne, astfel, sănătatea? Este vorba de păcatele mâniei și desfrânării!”.

„Suntem depresivi și reclamăm afecțiuni psihice? Nu cumva acestea se întâmplă pentru că ne lipsește credința în Dumnezeu? Pentru că ne lăsăm pradă deznădejdii, dezolării și decepțiilor de tot felul? Pentru că petrecem în lipsă de iubire, de comunicare și comuniune? Prin urmare, păcatele necredinței, deznădejdii, al lipsei de iubire, al fugii de Spovedanie și de Cuminecare cu Sfintele Taine!”.

Citește și: Ciolacu: ‘Guvernul PNL trebuie să dubleze alocațiile și să crească pensiile cu 40%. Faceți investițiile din bani europeni’

La final, Episcopul Slatinei aduce în discuție și actuala pandemie:

„Dragii mei, oare pandemia aceasta de Covid-19, care terorizează în prezent întreaga lume, nu este, și ea, urmarea păcatelor noastre? Și dacă da, înțelegem noi să ne curățim de acestea? Avem noi credința că, așa cum Domnul a săvârșit minunea vindecării paralizatului astăzi, poate face și minunea ocrotirii sau a vindecării noastre?!”, a încheiat Preasfințitul Părinte Sebastian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.