Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Ungariei a binecuvântat seniorii români din Gyula: Sunt credincioşii noştri cei înţelepţi

basilica.ro
mercurie biserica

„Comoara de preţ a comunităţii” şi „credincioşii noştri cei înţelepţi”, aşa i-a numit Episcopul Siluan pe membrii Asociaţiei Pensionarilor Români din Gyula în cuvântul rostit duminică în Catedrala din Ungaria. Aprecierile au fost transmise la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea asociaţiei.

„Mă bucur că părintele paroh s-a gândit să-i cinstească prin rugăciune de mulţumire înălţată către Bunul Dumnezeu şi de recunoştinţă pentru anii care i-a hărăzit tuturor până astăzi, rugându-i ca să-i binecuvânteze pe mai departe cu sănătate, ajutor şi putere de muncă spre bucuria lor şi a familiilor”, a precizat Preasfinţitul Părinte Siluan.

Ierarhul a oferit o diplomă aniversară pentru asociaţia care a împlinit două secole de existenţă şi a oficiat o slujbă de pomenire pentru membrii trecuţi în veşnicie.

La Sfânta Liturghie a participat un grup de peste 50 de persoane, de la Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Oradea, împreună cu părintele paroh Vasile Sabău.

Preasfinţitul Părinte Siluan le-a oferit o Diplomă de Recunoștință „pentru dragostea lor față de Biserica Strămoșească și de comunitatea românească din Ungaria și mai ales față de românii din Giula și Apateu, pe care i-au vizitat și sprijinit în nenumărate rânduri”.

În prezent, Președintele Asociației Pensionarilor Români din Gyula este Ioan Cioca, conform basilica.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.