DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Episcopul vicar Emilian Crișanul, îndemn la vederea dincolo de aparențe

www.wikipedia.org
biserica ortodoxa

„Orbul din Evanghelie a reușit să-L uimească pe Domnul Hristos prin atitudinea lui, încât Hristos l-a căutat din nou. Este singurul om vindecat de Mântuitorul Hristos, pe care îl caută după ce îl tămăduiește”, a precizat Episcopul vicar Emilian Crișanul la slujba oficiată duminică, 24 mai 2020 la Mănăstirea arădeană Hodoș-Bodrog, potrivit Basilica.ro.

„I-a fost dor Domnului de el, când a auzit ce probleme a întâmpinat din cauza fariseilor și cărturarilor, și cum a biruit cu răspunsurile lui simple și adevărate”, a adăugat ierarhul potrivit site-ului Glasul Cetății.

„Ascultând și meditând la Evanghelia acestei duminici, cred că este firesc să ne întrebăm astăzi: cine vede și cine este orb? Cu ochii trupești vedem aproape toți, și dacă vedem, ce înțelegem și cum înțelegem? Însă cu ochii sufletești, cu conștiința, cum vedem și cum înțelegem existența noastră așezată în legătura cu Dumnezeu?”, a întrebat Preasfinția Sa, oferind totodată și răspuns din Evanghelie:

„Trebuie să fac, până este ziuă, lucrările Celui Care M-a trimis pe Mine; căci vine noaptea, când nimeni nu poate să lucreze. Atât cât sunt în lume, Eu sunt Lumina lumii” (Ioan 9: 4-5).

PS Emilian Crișanul a subliniat că „toată umanitatea și toată creația este văzută în lumina Învierii și a iubirii Domnului Iisus Hristos, pentru că toți oamenii sunt chemați la bucuria Învierii celei de obște”.

„Să învățăm să vedem dincolo de aparențe, să vedem lumina din oameni, pronia dumnezeiască și frumusețea luminii Învierii lui Hristos! Să ne împărtășim cu trupul și sângele Domnului Iisus Hristos, pentru că El ne spune: ‹Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi› (Ioan 6:54). Locuind în noi, Hristos luminează viața noastră, vederea și înțelegerea universului în care trăim”, a semnalat ierarhul.

„Să ne rugăm Mântuitorului Hristos Cel înviat din morți să ne dăruiască tuturor Duhul Său cel Sfânt, ca toate gândurile, cuvintele și faptele noastre să aducă liniște în suflet, lumină și bucurie în jurul nostru, așa cum aduce Învierea Domnului întregii creații.”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.