Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episod șocant în SUA: Un jurnalist a fost ARESTAT pentru că a AGASAT un ministru cu o ÎNTREBARE

arestat

Un reporter din West Virginia spune că a fost arestat şi închis după ce l-a urmărit pe ministrul american al Sănătăţii, Tom Price, pe un culoar al clădirii legislativului din acest stat şi l-a asaltat cu întrebări despre politica privind îngrijirile de sănătate, a relatat miercuri Reuters.

Jurnalistul Dan Heyman a fost prins de agenţii de securitate şi încătuşat după ce a adresat în mod repetat o întrebare pentru Price, în timp ce ministrul Sănătăţii se afla marţi în vizită în legislativul din Charleston alături de consilierul de la Casa Albă Kellyanne Conway, după cum a relatat reporterul într-o conferinţă de presă după incident.

"Nu ştiu exact de ce, dar la un moment dat cred că au decis că eram prea insistent cu această întrebare şi în încercarea de a-mi face meseria, aşa că m-au arestat", a afirmat Heyman, care lucrează pentru Public News Service, o instituţie de presă nonprofit, anunță Agerpres.

Citește și: Înfrângere DURĂ pentru Donald Trump: Ce lovitură i-au dat senatorii

Conform unei plângeri penale depuse împotriva lui Heyman în ţinutul Kanawha din West Virginia, el şi-a "strigat întrebările" către Price şi Conway şi a "încercat în mod agresiv să treacă de agenţii serviciului secret de protecţie, până în punctul în care agenţii au fost nevoiţi să îl îndepărteze de două ori".

Heyman a declarat că l-a întrebat în mod repetat pe Price dacă abuzurile domestice vor fi considerate o afecţiune preexistentă în noua lege privind sistemul de îngrijiri de sănătate adoptată luna trecut de Camera Reprezentanţilor, dar oficialul nu a răspuns.

Price a fost numit în funcţie de preşedintele republican Donald Trump, care a adoptat deseori poziţii critice în relaţiile cu instituţiile media de ştiri, notează Reuters.

"Nu este vorba de cineva care doar încerca să adreseze întrebări. El a încercat fizic să treacă de agenţii" de securitate, a declarat Lawrence Messina, purtător de cuvânt al Departamentului de Afaceri Militare şi Siguranţă Publică din West Virginia.

Citește și: Reacția UE după ce Elveția i-a INTERZIS pe români și bulgari: Ce anunță Uniunea Europeană

Heyman a spus că a fost reţinut de forţele de securitate şi ulterior arestat sub acuzaţia că a perturbat intenţionat activitatea autorităţilor locale. El a fost dus într-o închisoare locală şi eliberat apoi pentru o cauţiune de 5.000 de dolari.

Jurnalistul a spus că purta o acreditare de presă şi o cămaşă cu logoul angajatorului său la moment reţinerii. El a mai afirmat că nu a fost atenţionat de agenţii de securitate sau de poliţie că încalcă legea.

Activişti pentru libertăţi civile şi drepturile jurnaliştilor au denunţat arestarea lui Heyman şi au spus că acesta a fost pedepsit pentru că îşi exercita activitatea protejată prin Constituţie, cerând de asemenea ca acuzaţiile împotriva sa să fie retrase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.