Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epurările continuă în Turcia - Autorităţile de la Ankara au ordonat arestarea a 249 de angajaţi ai Ministerului de Externe

The Financial Express
Turcia steag

Autorităţile de la Ankara au ordonat arestarea a 249 de angajaţi ai Ministerului de Externe turc pentru legături suspecte cu reţeaua clericului Fethullah Gulen, acuzat de autorităţi că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din vara anului 2016, informează luni postul de televiziune local NTV, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Autorităţile au efectuat cu regularitate operaţiuni împotriva presupuşilor adepţi ai predicatorului Fethullah Gulen, autoexilat din 1999 în SUA (trăieşte în prezent Pennsylvania), în urma puciului eşuat în noaptea de 14 spre 15 iulie 2016. Gulen neagă orice implicare în complotul ratat.

Procurorul general din Ankara a indicat că au fost emise mandate pentru reţinerea a 249 de angajaţi ai MAE din Turcia, pentru presupuse nereguli în examenele de admitere în minister, în urma unor investigaţii.

Peste 77.000 de persoane au fost încarcerate în aşteptarea procesului, în timp ce aproximativ 150.000 de funcţionari publici, militari şi personal din alte domenii au fost suspendaţi sau concediaţi din funcţii în cadrul epurărilor ce au urmat puciului eşuat.

Organizaţiile pentru drepturile omului şi aliaţii occidentali ai Turciei şi-au exprimat preocuparea cu privire la aceste represiuni în masă, afirmând că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se serveşte de puciul eşuat ca de un pretext pentru a se descotorosi de oponenţi.

În schimb, guvernul turc susţine că măsurile de securitate au fost necesare dată fiind gravitatea ameninţării cu care se confruntă Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.